Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tájékoztató a hallgatói szerződésről és az önköltséges képzések díjairól a 2012-es felsőoktatási felvételi eljárásban

Létrehozva: 2012. január 25.
Módosítás: 2012. január 25.
Forrás: Educatio Kft.

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Helyi súgó ikon

A tájékoztatás a 2011. december 15-én megjelent Felsőoktatási felvételi tájékoztató című kiadványok olyan kiegészítő, illetve módosított információit tartalmazza, amelyeket az Országgyűlés által 2011. december 23-án elfogadott, a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény tett indokolttá.

A tájékoztatás bemutatja az új hallgatói finanszírozási rendet, tehát az állami ösztöndíjjal, az állami részösztöndíjjal támogatott, valamint az önköltséges képzést. Az állami ösztöndíjjal vagy állami részösztöndíjjal támogatott hallgatókkal az állam hallgatói szerződést fog kötni a beiratkozás előtt, a tájékoztatás ismerteti a hallgatói szerződés főbb tartalmi elemeit. A felsőoktatási intézmények 2012. januárban a Kormány által meghatározott keretek közt megállapították az önköltséges képzésben félévente fizetendő díjak összegét. A tájékoztatás táblázatos formában felsőoktatási intézményenként tartalmazza a 2012. szeptemberben induló önköltséges alap-, osztatlan és mesterképzések, továbbá felsőoktatási szakképzések félévente fizetendő önköltség-összegeit.

Ugrás vissza...