Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Koszorúzás a magyar honvédelem napján

Cikk:

A magyar honvédelem napja alkalmából koszorúzási ünnepséget tartottak a budai Várban.
Koszorúzási ünnepséget tartott a magyar honvédelem napja alkalmából szerdán a budai Várban a Honvédelmi Minisztérium (HM). A Budavár visszafoglalásának 154. évfordulója alkalmából rendezett Dísz téri emlékezésen az állami, önkormányzati és civil szervezetek képviselői koszorút helyeztek el a honvédelmi emlékműnél.
Az ünnepélyes rendezvényen a hősökre emlékezve koszorút helyezett el a HM és a magyar honvédség képviseletében Iváncsik Imre politikai államtitkár, Szenes Zoltán altábornagy, a honvéd vezérkar főnöke. Az I. kerületi önkormányzat nevében Nagy Gábor Tamás polgármester és Görög Tibor alpolgármester, a tábori lelkészi szolgálatok részéről Szabó Tamás dandártábornok, katolikus tábori püspök, Csuka Tamás dandártábornok, protestáns tábori püspök, Frőlich Róbert dandártábornok, vezető tábori rabbi, a Budapestre akkreditált katonai attasé testület több tagja, számtalan civil szervezet és iskola, továbbá az SZDSZ helyi szervezetének képviselője is elhelyezte a megemlékezés virágait. A rendezvényen imát mondtak a hősökre emlékezve a tábori lelkészi szolgálatok megjelent képviselői. A magyar honvédelem napja alkalmából megemlékezést tartottak délelőtt a budai Várban, a Fehérvári kapunál lévő Görgey-szobornál is.
A magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként, 1849. május 21-én a honvédsereg háromhetes ostrom után foglalta vissza Buda várát. Ennek emlékére 1992-től a kormány határozata alapján e napon ünneplik a magyar honvédelem napját.
Ugrás vissza Ugrás vissza...