Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Időközi önkormányzati választás lesz vasárnap Baján és Tiszavasváriban

Cikk:

Vasárnap két településen (Baján és Tiszavasváriban) is időközi önkormányzati választást tartanak. Baján az egyéni választókerületben megválasztott Búcsú Lajos (Fidesz-KDNP) helyére választanak képviselőt, míg Tiszavasváriban azért kellett kiírni a választást, mert a testület augusztus 1-jén feloszlatta magát azután, hogy a várost addig vezető Jobbik kisebbségbe került hét helyi képviselő frakcióalapítási szándéka miatt.

Időközi önkormányzatiképviselő-választást tartanak vasárnap Baján, miután az egyéni választókerületben megválasztott Búcsú Lajos (Fidesz-KDNP) lemondott mandátumáról. A képviselői helyért hat jelöl verseng: Barna György (Magyar Szocialista Párt), Csubákné Besesek Andrea (Fidesz - Magyar Polgári Szövetség), Horváth Tibor (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Hunyadi László (Lehet Más a Politika), Juhász István (független) és Telegdi Sándor (Demokratikus Koalíció) indul a választáson.

A bajai képviselő-testület 2012. június 28-án tartott ülése előtt jelentették be, hogy a Fidesz-KDNP-képviselőcsoport kizárta tagja közül Búcsú Lajost. Zsigó Róbert polgármester ugyanakkor közölte, hogy az egyéni körzetben megválasztott képviselő lemondott mandátumáról. Búcsú Lajos az előző ciklusban és a jelenlegiben is alpolgármesterként is tevékenykedett, de 2011 nyarán lemondott alpolgármesteri megbízatásáról.


Időközi önkormányzati választás lesz Tiszavasváriban is

Önfeloszlatás miatt időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban. A több mint tízezer választásra jogosult helyi lakos tíz szavazókörben adhatja le voksait vasárnap reggel hat és este hét óra között – mondta el Bundáné Badics Ildikó jegyző.

A választáson négy polgármester- és negyven képviselőjelölt indulhat. A városvezetői tisztségért a települést eddig vezető Fülöp Erik (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Timári Istvánné (Magyar Szocialista Párt), Aleva István (Budapesti-Pest Megyei SZEM-pont Egyesület) és Ráduly Zsolt (Tiszavasváriért Közéleti Egyesület) méreti meg magát. A Fidesz nem indít önálló jelölteket, a párt a Tiszavasváriért Közéleti Egyesület jelöltjeit támogatja. Vasárnap - az új polgármesterrel együtt - 12 tagú képviselő-testületet választanak a szavazók.

Az időközi voksolást azért kell megtartani, mert a testület augusztus 1-jén feloszlatta magát azt követően, hogy a várost addig vezető Jobbik kisebbségbe került hét helyi képviselő frakcióalapítási szándéka miatt. Közülük két fideszes, két jobbikos, valamint három független helyi képviselő volt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...