Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Bajnai: lezárult a magyar egészségügy egyik legnagyobb pályázata

Cikk:

A hétvégén lezárult a magyar egészségügy egyik legnagyobb pályázata, amelynek keretében 22 kórház összesen több mint hetvenmilliárd forint támogatáshoz jutott - közölte Bajnai Gordon miniszterelnök kedden Baján.

A súlyponti, területi kórházak - köztük a bajai - arra kapták a pénzt, hogy a magyar egészségügy alapjaiban újulhasson meg európai uniós és hazai támogatással - mondta a leköszönő kormányfő. A bajai kórház mintegy 3 milliárd forint támogatást nyert egy új, hét szintes épület felépítésére és felszerelésére. A nyertes kórházi pályázat mellett Baján öt új szakorvosi rendelő is elkészült.

Az elmúlt négy évben az európai uniós fejlesztések segítségével több mint 3.800 milliárd forint összegben készültek el vagy indultak fejlesztések – fogalmazott Bajnai Gordon. A kormány határozott szándéka volt, hogy a válság alatt az EU-pályázatokhoz szükséges önrészt a költségvetésből biztosítsa. Bajnai Gordon szerint az ország már kifelé jön a gazdasági válságból, s a kórházi beruházások az építőiparnak már rövid távon is keresletet fognak teremteni.

Révfy Zoltán, Baja fideszes polgármestere elmondta: a város képviselő-testülete 340 millió forint önrészt biztosított a pályázathoz. A polgármester sikeresnek ítélte a város pályázatait, hangsúlyozta, hogy az utóbbi három évben csaknem tízmilliárd forint fejlesztési forrást nyert el Baja.

Ugrás vissza Ugrás vissza...