Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Idén több lesz a vendég a Balatonnál

Létrehozva: 2005. április 27.
Módosítás: 2005. április 28.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az utazásszervezők adatai szerint idén nő a balatoni vendégforgalom. Kolber István regionális fejlesztésért felelős miniszter szerdán Bécsben arra kérte Hubert Heiss területfejlesztésért felelős osztrák államtitkárt, támogassák, hogy a 2007-2013 közötti időszakban az Európai Unióban a határmenti együttműködés kiemelt terület legyen.

A Balaton fejlesztése Magyarország egyik kiemelt programja 2007-2013 között - hangoztatta Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter szerdán Bécsben, a Balaton-nap megnyitóján. A Collegium Hungaricum épületében szerdán a Magyar Turizmus Rt. szervezésében a Balaton Régió több szolgáltatója mutatkozott be. A Balaton-napon osztrák utazási irodák vezetői találkoztak a magyar parnerekkel, az érdeklődő látogatók pedig a balatoni üdülési lehetőségekről, szolgáltatásokról kaptak tájékoztatást.

Sok hazai fejlesztés szolgálja a turizmus fejlesztését

A miniszter emlékeztetett arra, hogy Magyarország a turizmust is érintő jelentős fejlesztéseket hajt végre, példaként említette a termálturizmust, a konferenciaturizmust, a kerékpárturizmust, a regionális repülőterek beruházásait, az autópálya-fejlesztést. A miniszter szeretné elérni, hogy a Balatonra minél több turista, köztük osztrák vendégek érkezzenek.

Idén több lesz a vendég a Balatonnál

A Magyar Turizmus Rt. adatai szerint 2004-ben 1 millió 3 ezer turista érkezett a Balaton Régióba, akik 4,3 millió vendégéjszakát töltöttek el. A Németországból érkezett vendégek száma 215 ezer volt, ez a teljes régió vendégforgalmának 21,3 százaléka. A Magyar Turisztikai Hivatal adatai szerint a kilencvenes években jelentősen visszaesett az osztrák utazók érdeklődése a Balaton iránt.

Erdei János , a Magyar Turizmus Rt. régióigazgatója elmondta, hogy jelentős tőkebefektetesek várhatók a Balaton környékén. Idén rendkívül sok rendezvényt tartanak a Balaton környékén, az utazásszervezők adatai alapján várhatóan nő a vendégforgalom.

Kolber osztrák támogatást kért a magyar javaslatokhoz

Kolber István Bécsben tárgyalt Hubert Heiss területfejlesztésért felelős osztrák államtitkárral, és arra kérte partnerét, támogassák, hogy a 2007-2013 közötti időszakban az Európai Unióban a határmenti együttműködés kiemelt terület legyen. A megbeszélésen Kolber István felvetette, hogy egyeztessék a tervezési módszertant a Magyarországon készülő Duna-programhoz. A miniszter kérte az osztrák partner támogatását ahhoz is, hogy az EU következő költségvetési periódusában a strukturális alapokból lehessen forrást felhasználni a városrehabilitációra, az energiatakarékossági beruházásokra.

Kolber támogatást kért ahhoz a magyar javaslathoz is, hogy Magyarországon kohéziópolitikai kutatóintézet jöjjön létre európai uniós intézményként, melyre kedvező választ kapott osztrák partnertől.

Ugrás vissza Ugrás vissza...