Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Erősíti balkáni jelenlétét a magyar haderő

Létrehozva: 2005. december 28.
Módosítás: 2005. december 28.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A jövőben a Balkánra összpontosítja erejét a külföldön szolgálatot teljesítő magyar haderő - közölte a honvédelmi tárca politikai államtitkára. Januárban egy százötven fős könnyűlövész század indul Pristinába.

Január második felében százötven missziós katonával egy könnyűlövész század indul a koszovói Pristinába - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) politikai államtitkára szerdán Budapesten, a külföldön szolgálatot teljesítő magyar katonák családtagjainak rendezett karácsonyi ünnepség után.
Iváncsik Imre elmondta: a kormány hetekkel ezelőtt döntött arról, hogy a létszám növelésével "a hatékonyságot és a láthatóságot" kívánják erősíteni a balkáni térségben. Jelenleg Pristinában mintegy 254 magyar katona szolgál egy őr- és biztosító zászlóaljban.
Büszkék vagyunk arra a több mint nyolcszáz missziós katonánkra, akik hivatásuknak a haza védelmét választották - mondta a rendezvényen Iváncsik Imre.
A misszió jövőjéről az államtitkár megjegyezte: a világ több pontján szolgálatot teljesítő magyar haderő - Irak, Afganisztán, Észak-Afrika és a Sínai-félsziget mellett - a jövőben a balkáni térségre összpontosítja erejét.
Ugrás vissza Ugrás vissza...