Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A kormanyablak.hu honlap tervezett karbantartás miatt 2019. 10. 24. 22 órától 2019. 10. 24. 23 óráig nem lesz elérhető.

Kérjük a fentiek figyelembevételét az elektronikus ügyintézés során!

Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt

 

MORZSÁK

TARTALOM:A nyelvi sokszínűségért felel majd a román EU-biztos

Cikk:

Az Európai Bizottság jóváhagyta a leendő román EU-biztost: Leonard Orban a nyelvi sokszínűség felügyeletét kapja a testületben.
A román kormány Leonard Orban integrációs államtitkárt jelölte Románia EU-biztosává, s ezzel José Manuel Barroso, a testület elnöke is egyetért - jelentette be hivatalosan Barroso hétfőn este.
A döntés egy kínos vita végére tesz pontot. Az elsőként jelölt román EU-biztos, VarujanVosganian szenátor személyét ugyanis állítólagos ügynökmúltja és kétes pénzügyi műveletei miatt Brüsszelben fenntartásokkal fogadták, és ő végül önként visszalépett ettől a tisztségtől. Leonard Orban egy viszonylag jelentéktelen hatáskört, a "nyelvi sokszínűség" felügyeletét kapja az EU-bizottságban.
Orban - akárcsak a bolgár EU-biztos, Meglena Kuneva, az európai integrációs ügyekért felelős miniszter, aki a fogyasztóvédelmi tárcát kapja - január 1-től, a két balkáni ország EU-belépésétől lesz a brüsszeli testület tagja. Ezt megelőzően mindkét politikusnak át kell esnie az Európai Parlament illetékes bizottságainak meghallgatásán. Ezekre várhatóan novemberben kerül sor, decemberben pedig az EP szavaz is róluk.
Ugrás vissza Ugrás vissza...