Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Budapest jövőre nagyobb uniós támogatásért lobbizik

Cikk:

A 4-es metró építése és a Bosnyák téri aluljárórendszer átalakítása lesz jövőre a főváros legnagyobb beruházása. Demszky Gábor főpolgármester közölte, több uniós pénzt szeretne kiharcolni fejlesztésekre és a nagyvárosi feladatok ellátására.
A jövő évben Budapest az unió fővárosai szervezetének elnökeként sokat tehet azért, hogy több uniós forrás jusson majd a nagyvárosi feladatok ellátására - erről Demszky Gábor főpolgármester évértékelő sajtótájékoztatóján beszélt kedden Budapesten. Demszky elmondta: 2004-ben azért lobbiznak, hogy a következő 2007. és 2013. közötti tervidőszakban több pénz jusson a jellegzetesen városi, nagyvárosi feladatok megoldására az unióban.
Elkészült a városfejlesztési koncepció
Hozzátette: 2003. az európai felkészülés éve volt Budapesten, melynek során 401 milliárd forintból gazdálkodva egy liberális városfejlesztési modellt követve hajtottak végre beruházásokat. A főpolgármester kiemelte: a városfejlesztés terén idén végrehajtott projekteket, melyekben a főváros 1,2 milliárd forinttal vesz részt, illetve megalkotta Budapest városfejlesztési koncepcióját is, mely 25-30 év távlatában vázolja fel a város arculatát.
Az útfelújításokról és a tömegközlekedésről szólva hangsúlyozta: a 2-es metró felújításának jelentőségét, a nagykörúti villamoscseréket és a 4-es metró építéséről szóló szándéknyilatkozat aláírását. "Ezekre a következő években mintegy kétszázmilliárd forintot költ majd a főváros" - fűzte hozzá.
Kiadvány az önkormányzat idei évéről
A jövő év egyik legnagyobb beruházásaként a Bosnyák téri aluljárórendszer átalakítását és a 4-es metró munkálatainak megkezdését említette. A sajtótájékoztatón bemutatták a Fővárosi Önkormányzat 2003 című kiadványt, amely részletesen ír az önkormányzat idei gazdálkodásáról, beruházásairól, a város-rehabilitáció lépéseiről, közműépítésről, szociális és kulturális tevékenységről egyaránt.
Ugrás vissza Ugrás vissza...