Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Elindul egyes operatív programok társadalmi vitája

Létrehozva: 2008. október 6.
Módosítás: 2008. október 6.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Ezen a héten indul a közlekedés, a gazdaságfejlesztés és az államreform operatív program társadalmi vitája - mondta a kormányszóvivő.

A vitában azt kell eldönteni, mire is költsük az uniós forrásokat a következő két évben - ismertette Budai Bernadett a kormány döntését.

A szóvivő emlékeztetett arra, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kétévente vizsgálja meg, hogy az egyes területeken belül milyen célokra érdemes fordítani, és milyen pályázatokat írjanak ki. A véleményezésre az NFÜ honlapján, illetve partnerségi fórumokon van lehetőség.

Budai Bernadett kitért arra, hogy a vitában civil szervezetek, önkormányzatok, kamarák, szakmai testületek is véleményezhetik a fejlesztési elképzeléseket. Az egyeztetésbe automatikusan bevont partnerek mellett regisztráció után bárki véleményt mondhat.

Az úgynevezett makrofórumok is kifejthetik véleményüket. Ezen szervezetek közé tartozik a Magyar Tudományos Akadémia, az Országos Érdekegyeztető Tanács, az Országos Területfejlesztési Tanács, az Országos Környezetvédelmi Tanács, valamint a Gazdasági és Szociális Tanács. A javaslattevők, a véleményezők válaszlevelet fognak kapni arról, hogy elképzeléseiket befogadták-e, vagy ha elutasították, akkor milyen indokkal.

A végleges akciótervekről a kormány fog dönteni.

Ugrás vissza Ugrás vissza...