Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Cseh kollégájával tárgyalt Kolber István

Létrehozva: 2005. augusztus 10.
Módosítás: 2005. augusztus 23.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Elsősorban területfejlesztési, turisztikai és lakáspolitikai kérdésekről tárgyalt Budapesten Kolber István magyar és Ratko Martinek cseh fejlesztési miniszter.
A területfejlesztés, a lakáspolitika és a turizmus területén történő együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter és Ratko Martinek regionális fejlesztésért felelős cseh miniszter szerdán Budapesten.
A megbeszélés után Kolber István kiemelte, egyetértettek abban, hogy a V4-országok a szeptember végén Budapesten sorra kerülő regionális fejlesztési miniszterek értekezletén fogalmazzák meg javaslatukat a panelfelújítás uniós támogatására vonatkozóan.
Kolber István elmondta, hogy áttekintették a két ország regionális politikáját, intézményrendszerét, a második nemzeti fejlesztési tervekre vonatkozó elképzeléseket. Hangsúlyozta, hogy számtalan lehetőség van a két ország közötti turisztikai együttműködésben. Elmondta: mindkét ország célja, hogy a források hatékony felhasználása érdekében folytatódjon a decentralizáció az elkövetkező években.
Ratko Martinek kiemelte: a megbeszélésen szóba került, hogy a tengerentúli turisták számára Csehország, Magyarország, Ausztria, Szlovákia egy desztináció lehetne. Utalt arra, meghívta Kolber Istvánt a japán és amerikai turisztikai szervezetek prágai konferenciájára, ahol jó alkalom lenne arra, hogy a két ország közösen prezentálja a tengerentúli turistáknak ezt a lehetőséget.
Ugrás vissza Ugrás vissza...