Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A kormanyablak.hu honlap tervezett karbantartás miatt 2019. 10. 24. 22 órától 2019. 10. 24. 23 óráig nem lesz elérhető.

Kérjük a fentiek figyelembevételét az elektronikus ügyintézés során!

Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt

 

MORZSÁK

TARTALOM:Elkészült a katonai életpályamodell

Cikk:

Elkészült a Magyar Honvédség 2021-ig szóló humánstratégiája, amely a közszolgálati életpályamodellhez igazodva működik majd - közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter kedden. Az új modellt a katonai és a közszolgálati hagyományokra alapozva, a katonai szolgálattal járó fokozott terhelést figyelembe véve, a gazdasági lehetőségekkel összhangban alakították ki.

A humánstratégia alapján a katonai pálya során a honvédség egyértelmű követelményeket támaszt a katonákkal szemben, kialakítja a teljesítményértékelésen alapuló előmenetelt, képzéseket biztosít, és megteremti a rendfokozati hierarchia valós megbecsülését, továbbá költséghatékony, a szervezeti célokhoz illeszkedő illetmény- és juttatási rendszert hoz létre – mondta Hende Csaba.

Az egész rendszer fő üzenete az, hogy a honvédség a katonákkal szembeni elvárásokat egyértelműen és megismerhetően fogalmazza meg. Az új életpályamodellben megjelenik a felfelé mozgás mellett az adott szinten történő szakértővé válás lehetősége is. Ha ugyanis egy katona már nem tud feljebb lépni a ranglétrán, de valamilyen területhez szakértői szinten ért, akkor nem fog kikerülni a rendszerből. Az illetményrendszert is az új modellhez igazítják majd, ezáltal a kereset meghatározó eleme a rendfokozat (beosztás) és a szolgálati idő lesz, továbbá jelentősen átalakul a pótlékok rendszere is. Ha már nincs lehetőségük az előmenetelre, a katonák lehetőséget kapnak arra, hogy a megszerzett tudást felhasználva aktív munkavállalóként helyezkedjenek el a közigazgatásban. A modell egyik legfontosabb eleme ugyanis, hogy megteremti a közszolgálat különböző ágai közötti átjárhatóságot - hangsúlyozta a miniszter.
 
A jövőre induló Nemzeti Közszolgálati Egyetemen azonos alapképzést kaphat a rendőr, a katona és a civil tisztviselő, ennek köszönhetően pedig később - továbbképzés után - más területen is elhelyezkedhetnek az ott végzők. Egy katonatiszt, aki kikerül a honvédség állományából, a közszolgálatban kezdheti meg második karrierjét. A rendszer része lesz a honvédség értékelő és vizsgaközpontja, amely a katonák teljesítményének, szakmai tudásának, felkészültségének objektív mérését szolgálja.

Az új életpályamodellt a szakszervezetek és a katonaállomány véleményének figyelembevételével alakították ki - emelte ki Hende Csaba. A kormány jövő januártól vezeti be a közszolgálati életpályák összehangolt rendszerét.

Ugrás vissza Ugrás vissza...