Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A SZÜF portálon a csak Cégkapuról küldhető űrlapok beküldésében fennakadások tapasztalhatók.

A hiba elhárítását a szolgáltatás üzemeltetői megkezdték.

Szíves türelmét és megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Palesztin ENSZ-státus: Magyarország tartózkodik

Cikk:

Magyarország tartózkodik az ENSZ Közgyűlésében tartandó szavazáson, amely azt hivatott eldönteni, hogy kapjon-e "nem tag megfigyelő állam" státust a Palesztin Nemzeti Hatóság a nemzetközi szervezetben - jelentette be Martonyi János külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben. A kormány a két független államhoz vezető megoldás híve a közel-keleti rendezésben, és úgy véli, nem ez a célszerű és hatékony módja a békefolyamat előmozdításának.

A mi szándékunk az volt, hogy létrejöjjön egy egységes uniós álláspont, 27 tagállam egységes álláspontjaként - fejtette ki a tárcavezető. Egy ponton a külügyminiszterek tanácsában ez nem is tűnt teljesen lehetetlennek, de később mégis kiderült: nem fog sikerülni. Azt illetően, hogy a 27 tagállam hogyan szavaz majd az ENSZ Közgyűlésében, Martonyi János nem kívánt találgatásokba bocsátkozni; úgy becsülte, hogy nagyjából egyenlő arányban fognak a tagállamok tartózkodni és igennel szavazni. Azt viszont nem tudta megmondani, lesz-e olyan uniós tagország, amely elutasítja a javaslatot.

A miniszter szerint a nemzetközi közösség következő feladata az lesz, hogy a határozat bizonyosra vehető elfogadását követően azonnal megkezdődjék a "kárenyhítés" annak érdekében, hogy a békefolyamat szempontjából a döntés negatív hatásai a lehető legcsekélyebbek legyenek.

Ugrás vissza Ugrás vissza...