Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Díjköteles az elektronikus beutazási engedély az Egyesült Államokba

Cikk:

Szerdától 14 dollárt kell fizetni a beutazáshoz szükséges elektronikus engedély elbírálásáért az Egyesült Államokba vízummentesen utazó magyar állampolgároknak.

Az Utazási Engedélyt Jóváhagyó Elektronikus Rendszeren (ESTA) keresztül benyújtott kérelmek elbírálása 14 dollárba kerül, az összeget bankkártyával kell fizetni. Az amerikai rendszer egyelőre csak a Mastercard, VISA, American Express és Discover emblémával ellátott bankkártyákat fogadja el. A Külügyminisztérium felhívja a figyelmet, hogy csak az amerikai kormányzati ESTA-bejelentkezési portálon keresztül lehet a díjat kifizetni, ezért más, harmadik fél internetes díjátutalási ajánlatát nem tanácsos elfogadni.

A díj minden olyan utasra vonatkozik, aki a vízummentességi program keretében utazik a tengerentúli országba. Azoknak az utasoknak, akiknek már van érvényes amerikai vízumuk, vagy már megkapták az ESTA- jóváhagyást, nem kell fizetniük, de amennyiben új ESTA-engedélyért folyamodnak, már rájuk is érvényes a díjfizetési kötelezettség.

Az amerikai követség felhívja az utazók figyelmét, hogy az Egyesült Államokba a vízummentességi program keretében történő beutazáshoz feltétlenül szükséges az ESTA-kérelem kitöltése. Azt tanácsolják, hogy a kérelmet legalább 72 órával a tervezett utazás előtt adják be az utazni szándékozók. A követség is arra figyelmeztet, hogy az ESTA kitöltéséhez segítséget ajánló egyetlen szolgáltatónak sincs hivatalos kapcsolata a nagykövetséggel, és nem tudják befolyásolni az ESTA-kérelem kedvező elbírálását, illetve a kérelem feldolgozásának idejét. Ezért azt javasolják az utazóknak, hogy legyenek óvatosak, és alaposan tanulmányozzák át az ajánlott szolgáltatást, mielőtt bármilyen harmadik fél szolgáltatását igénybe veszik.

A nagykövetség honlapján található információ szerint a vízummentességi programban részt vevőknek eddig nem kellett fizetniük azért, hogy az ESTA-honlapon keresztül információt szerezzenek, jelentkezést adjanak be vagy utazási engedélyt kapjanak. A vízumok kezeléséért viszont már korábban is felszámítottak díjakat. A díjfizetési döntés 35 országot érint, köztük az Európai Unió tagállamait is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...