Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Barroso zárja a Befogadó Európa? című budapesti konferenciát

Létrehozva: 2005. november 17.
Módosítás: 2005. november 17.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Négyszemközti eszmecserékre is sor kerül a szombatig tartó Befogadó Európa? elnevezésű konferencia keretében. A zárónapon felszólal az Európai Bizottság elnöke is.

Az eredeti terveknek megfelelően Jose Manuel Barroso , az Európai Bizottság elnöke mondja a záróbeszédet szombaton délben a Befogadó Európa? elnevezésű háromnapos budapesti konferencián.

Bozóki András , a kulturális tárca vezetője a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, a tizenhárom miniszter és számos államtitkár részvételével megrendezett tanácskozás keretében számos kétoldalú találkozóra is sor kerül: pénteken egyórásra tervezett megbeszélést folytat angol kollégájával.

A konferencia csütörtök esti, parlamenti megnyitóján beszédet mond többek között Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, valamint Ján Figel oktatásért és kultúráért felelős európai biztos. A szekcióüléseket a Művészetek Palotájában rendezik.

Bozóki András kitért arra, hogy a budapesti tanácskozás egy sorozat része, jövőre Madrid és Varsó ad otthont hasonló eszmecserének.

(További részletekért olvassa el korábbi cikkünket , vagy keresse fel a konferencia honlapját !)

Ugrás vissza Ugrás vissza...