Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Az EU-ban a magyar tanárokra jut a legkevesebb diák

Létrehozva: 2005. november 25.
Módosítás: 2005. november 28.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Megjelent az Európai Unió statisztikai hivatalának legfrissebb kiadványa, melyből egyebek között kiderül, hogy Magyarországon jut a legkevesebb diák egy általános iskolai tanárra.

Az Európai Unió tagországai közül Magyarországon jut a legkevesebb diák egy tanárra az általános iskolákban - derül ki sok más adat mellett az EU statisztikai hivatalának évkönyvéből, amelyből Brüsszelben szemelvényeket ismertettek.

Az uniós átlaggal (15) szemben Magyarországon egy tanárra átlagosan csak 10,6 diák jutott a 2003-as adatok szerint. A másik véglet Nagy-Britanniában ugyanakkor pontosan húsz tanulóra jut egy tanár.

Az évkönyv teljes áttekintést ad az unió gazdasági életéről és társadalmáról, a lakhatási kiadásoktól a számítógép-ellátottságig az élet szinte minden területére kiterjed. A hivatal internetes címe http://europa.eu.int/comm/eurostat

A nyilvánosságra hozott ízelítő szerint a háztartási kiadások között Görögországban fordítják a legtöbbet (átlagosan 10,1 százalékot) ruházatra és cipőre, míg Magyarország 4,2 százalékos átlagát csak Szlovákia (3,7) múlja alul ezen a területen. Uniós átlagban a kiadások egyötödét a lakbér vagy közös költség, víz-, áram- és gázdíj, valamint a fűtés viszi el. Ruhára 6, élelmiszerre 13 százalékot költenek az EU lakói átlagosan összes kiadásaik arányában.

Ugrás vissza Ugrás vissza...