Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Elektronikus önkormányzati szolgáltatások Ferencvárosban

Létrehozva: 2004. november 11.
Módosítás: 2004. november 11.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A ferencvárosi lakosok ezentúl elektronikusan is intézhetik önkormányzati ügyeik egy részét. Az informatikai miniszter a rendszer elindításakor elmondta, jövőre ezer önkormányzatnál tervezik hasonló e-ügyintézés bevezetését.
Az adóegyenleg-ellenőrzés, 0-ás igazolás igénylése, építmény- és telekadó bevallása, parkolási engedély igénylése, gépkocsi kijelentése már sorban állás nélkül, elektronikusan intézhető a ferencvárosi lakosok számára - jelentette be Gegesy Ferenc, a budapesti IX. kerület polgármestere.
A kerület honlapján többféle ügyintézés indítható, amelyekhez különféle biztonsági szinteken férhetnek hozzá az ügyfelek, az egyszerű PIN kódos azonosítástól a hitelesített elektronikus aláírásig. A ferencvárosi az első olyan önkormányzat, ahol a lakosok interneten keresztül intézhetik ügyeiket.
A ferencvárosi állandó lakcímmel rendelkező magánszemélyeknek a "C" hitelesítési osztályba tartozó fokozott biztonságú elektronikus aláírás igénylése esetén tanúsítványaik kiadásának költségeit a Polgármesteri Hivatal téríti, amennyiben azt a Netlock Kft. -től igénylik.
Kovács Kálmán informatikai miniszter a rendszer bemutatóján elmondta, 2005-ben ezer önkormányzatnál indulnak meg hasonló elektronikus fejlesztések. A kormányzat célja, hogy papírmentes digitális működést alakítsanak ki, és biztosítsák a lakosság számára a minél szélesebb körű elektronikus ügyintézés lehetőségét.
Az informatikai miniszter közölte, jövő év elejétől az állampolgároknak lehetőségük nyílik társadalombiztosítási bevallásukat elektronikusan intézni, valamint áprilistól a teljes körű elektronikus adóbevallásra is.
A kerületi okmányiroda pár héten belül csatlakozik ahhoz a központi rendszerhez , amelynek segítségével az állampolgárok például az egyéni vállalkozói igazolványokkal, a nemzetközi jogosítvánnyal és a mozgáskorlátozottak parkolási engedélyével kapcsolatban is kezdeményezhetnek ügyintézést.
Ugrás vissza Ugrás vissza...