Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Eddig 11 800 szerződés született a Fészekrakóprogramban

Létrehozva: 2005. augusztus 5.
Módosítás: 2006. március 17.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Fészekrakóprogram keretében összesen 11 800 szerződést kötöttek, állami kezességvállalásra 4390-en, használt lakás vásárlására pedig 7409-en - közölte Kolber István tárca nélküli miniszter pénteken. A kormány SMS-fórumán a válaszadók többsége támogatta, hogy kedvezményeket kapjanak azok, akik rendszeresen eljárnak az egészségügyi szűrővizsgálatokra.

Fél évvel ezelőtt indult el a kormány Fészekrakóprogramja. Az igazságosabb lakástámogatást, a fiatalok otthonhoz jutását és a gyermekvállalási kedv erősítését célzó program beváltja a hozzá fűzött reményeket, hiszen eddigi működése alatt csaknem 11 800 szerződést kötöttek a lakásvásárlók - közölte pénteken a kormányszóvivői tájékoztatón Kolber István . A regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter kiemelte, hogy a Fészekrakóprogramban a kamattámogatási rendszert új elemekkel egészítették ki, ilyen volt a 30 évnél fiatalabbak számára rendelkezésre álló állami kezességvállalás, a fél szocpol használt lakások vásárlása esetén, a szocpol megemelése és a lakbértámogatás.
Eddig állami kezességvállalásra 4390-en, használt lakás vásárlására 7409-en kötöttek szerződést. A szerződések összértéke eléri a 40 milliárd forintot. A tárca nélküli miniszter üdvözölte, hogy több helyen civil kezdeményezések indultak a Panelprogram pályázataira való felkészülés érdekében.
A válaszolók támogatták a kedvezmények ötletét
A kormány SMS-fórumában ezen a héten az volt a kérdés, hogy előnyben részesítené-e azokat, akik rendszeresen elmennek az ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokra? A kérdésre összesen 4034-en válaszoltak, 3989-en SMS-ben, több mint 750-en pedig a Kormányzati Portálon keresztül . A válaszadók 79 százaléka adna kedvezményeket a szűrésen rendszeresen részt vevőknek, 21 százalékuk nem támogatta ezt az elképzelést. László Boglár kormányszóvivő elmondta, hogy a kedvezmények bevezetésének egyik lehetősége a járulékok csökkentése lehet, ám erről csak széles körű szakmai és társadalmi vita után lehet döntést hozni.
Ugrás vissza Ugrás vissza...