Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Önkormányzati vezetőkkel tárgyalt a miniszterelnök a Fészekrakóprogramról

Létrehozva: 2005. január 27.
Módosítás: 2005. január 28.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Február elsején feláll a Fészekrakóprogram iránt érdeklődőket segítő ügyfélszolgálati iroda, a napokban pedig valamennyi megállapodást aláírják, így gyakorlatban is elindulhat az új támogatási forma. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön önkormányzatok vezetőit tájékoztatta a Fészekrakóprogramról.
A következő két napban az utolsó megállapodásokat is megköti az érintett bankokkal a kormány, február elsejével pedig feláll a Fészekrakóprogram iránt érdeklődőknek segítő ügyfélszolgálati iroda - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A kormányfő Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszterrel és Borsi Lászlóval , a lakáshivatal elnökével tájékoztatta a kormány által nyújtott otthonteremtési támogatásokról a nagyobb városok vezetőit és önkormányzatok szövetségeinek képviselőit.
A Fészekrakóprogramról részletesen itt olvashat .
A Fészekrakóprogram elindulásával teljessé vált a lakástámogatási rendszer - mondta el nyitóbeszédében a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc szólt arról, hogy továbbra is támogatottak a lakásvásárlás céljára felvett hitelek, azok törlesztéséhez direkt támogatást és adócsökkentést is nyújt az állam. A szociálpolitikai kedvezmények kibővítésével lehetővé vált, hogy az érintettek hamarabb előteremtsék a hitelfelvételhez szükséges önrészt, és mostantól az állam garanciát nyújt a lakás vásárlóértéke és a hitelfedezeti érték közötti összegre is.
A miniszterelnök szerint néhány hónap működés után elképzelhető, hogy változnak a támogatási rendszer szabályai. - Nem új elemeken kell a továbbiakban dolgozni, hanem a meglévő támogatásokat kiterjeszteni az első hónapok tapasztalatai alapján - fogalmazott. Így a későbbiekben sor kerülhet a használt lakások vásárlásához felvett hitelplafon és az életkor emelése is.
Ugrás vissza Ugrás vissza...