Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálhoz és az Ügyfélkapuhoz kapcsolódóan 2017.07.24-én (hétfő) 22:00 órától 2017.07.25-én (kedd) 02:00 óráig infrastruktúra karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Szíves megértését és türelmét köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:A tárcavezetők döntenek az intézmények megszüntetéséről

Cikk:

Várhatóan harminckét intézmény szűnik meg, illetve olvad be a minisztériumokba, ezekről a tárcavezetők döntenek. Az intézkedésektől százmilliárdos nagyságrendű megtakarítást remél a kormány.
Az egyes tárcák vezetői jelölik ki, mely intézményeket vonják össze, szüntetik meg a minisztériumoknál - mondta keddi sajtótájékoztatóján Gál J. Zoltán.
A Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára azokra a kérdésekre válaszolt, amelyek a kormányzati intézmények átalakítására, összevonására, megszüntetésére vonatkoztak. Ezzel kapcsolatosan szóba került a kormányzati negyed kialakítása, a minisztériumok költözése és intézményeik átalakítása, illetve harminckét intézmény az Új egyensúly programjában említett megszűnése.
Gál J. Zoltán elmondta: a háttérintézmények integrálódnak a tárcákba, ezenkívül összevonnak intézményeket, így 100 milliárdos nagyságrendű megtakarítást érnek el.
Arra a kérdésre, hogy konkrétan mely intézményekről van szó, Gál J. Zoltán úgy válaszolt: "hogy pontosan ezeknek mi a köre, a következő hetekben fog kiderülni. Nyilván figyelembe kell venni EU-s szabályokat, más esetben kétharmados törvényeket".
Egy másik kérdés kapcsán elárulta, hogy számos országos hatáskörű intézményt érintenek az összevonások és a megszüntetések.
Ugrás vissza Ugrás vissza...