Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Magyar részvétel a NATO válságkezelési gyakorlatán

Létrehozva: 2004. március 4.
Módosítás: 2004. március 4.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Globális fenyegetés kialakulását modellezik a NATO egy hétig tartó válságkezelési gyakorlatán, melyen a honvédelmi tárcán kívül hat magyar minisztérium is részt vesz.
Több magyarországi szakminisztérium is részt vesz a NATO csütörtökön kezdődött válságkezelési gyakorlatán, melynek célja a szövetséges országok együttműködésének javítása - közölte a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgatósága.
A hétnapos Crisis Management Exercise 2004 elnevezésű gyakorlat során egy olyan globális fenyegetés kialakulását modellezik, amely a NATO beavatkozását teszi szükségessé. A gyakorlat hazai részének célja az aktív szerepvállalás a szövetség válságkezelési mechanizmusában, valamint az itthoni politikai és katonai szereplők együttműködésének továbbfejlesztése.
Modellezik a NATO különböző katonai szervezetei, illetve a szaktárcák közötti együttműködést, valamint a döntéshozatali mechanizmust is. Magyarországon a Honvédelmi Minisztériumon kívül a Külügyminisztérium, a Belügyminisztérium, valamint a gazdasági-, az informatikai-, a környezetvédelmi- és az egészségügyi szaktárca is részt vesz a gyakorlaton.
A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint meghívták a NATO-hoz újonnan csatlakozó tagországokat is, hogy megismerhessék a szövetség válságkezelési eljárásait.
Ugrás vissza Ugrás vissza...