Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálon és az Ügyfélkapun 2016.06.02-án (csütörtök) 20:00 órától 2016.06.03-án (péntek) 02:00 óráig karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek. Szíves megértését és türelmét köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Húszezren vettek részt a parlamenti gyereknapon

Cikk:

Mintegy húszezer gyerek látogatott el a budapesti Kossuth térre a hétvégén a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) szervezésében megrendezett gyereknapra - közölte a Kormányszóvivői Iroda vasárnap. A téren felállított óriási játszóházban szombaton és vasárnap is reggel 10 órától délután 18 óráig kínáltak szórakoztató programokat minden korosztálynak.

A legkisebbeket babajátszó várta zenesarokkal, készségfejlesztő játékokkal, labdasátorral, csúszdával. A nagyobbak kreatív asztaloknál ismerhették meg az üvegfestés, az ékszerkészítés vagy az origami rejtelmeit. A hagyományőrző kézműves foglalkozásokon a gyerekek kipróbálhatták a szövés, játékkészítés, agyagozás fortélyait is. A téren az ősi népi játékok is megelevenedtek: a gyerekek kipróbálhatták, hogy mit is jelent pontosan a kanálfutás, a karikahuppanás, rúdtolás vagy a gyűrűdöfés.

A két nap alatt a látogatók számára a MeH lehetőséget biztosított egy rövid parlamenti sétára is, ahol az érdeklődők idegenvezetők segítségével megismerhették a Ház történetét. A téren a gyerekek mellett a felnőttek és számos külföldi turista csoport is részt vett a programokban.

Ugrás vissza Ugrás vissza...
median