Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megállapodás a GYISM és a Gyermek- és ifjúsági konferencia között

Létrehozva: 2004. március 23.
Módosítás: 2004. március 23.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Együttműködési megállapodást írt alá a sportminiszter a Gyermek- és ifjúsági konferenciával. Így a gyermek- és ifjúsági szervezetek is jelentős szerephez juthatnak a területüket érintő döntések előkészítésében.
Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter kedden együttműködési megállapodást kötött a gyermekeket és fiatalokat képviselő érdekérvényesítő fórummal, a Gyermek és ifjúsági konferenciával. Ennek értelmében a területen működő szervezetek a jövőben részt vehetnek az őket érintő döntések előkészítésében, valamint a támogatások elosztásában és ellenőrzésében.
Fiatalok képviselete
A megállapodással a tárca a fiatalok nemzeti szintű képviseleteként ismeri el a Gyermek- és ifjúsági konferenciát, és fontosnak tartja, hogy folyamatos párbeszédet alakítson ki a Hallgatói önkormányzatok országos konferenciájával és az egyházakkal.
A képviselet részt fog venni a jogszabályok előkészítésében, a forráselosztó testületekben, valamint a nemzeti gyermek- és ifjúságstratégia kidolgozásában, végrehajtásában és ellenőrzésében.
A szakminiszter a napokban hasonló megállapodást ír alá a Hallgatói önkormányzatok országos konferenciájával, áprilisban pedig az egyházakkal.
Ugrás vissza Ugrás vissza...