Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:December közepén esküt tehet az új igazságügyi miniszter

Cikk:

Idén december 14-én ülésezik utoljára az Országgyűlés, a tervek szerint a bizottsági meghallgatások után ezen napon esküt tehet az új igazságügyi és rendészeti miniszter is, aki Draskovics Tibort váltja a tárca élén.

Az Országgyűlés idei utolsó ülésnapján, december 14-én leteheti esküjét az új igazságügyi miniszter - közölte a házbizottság csütörtöki ülése után Altorjai Anita, a parlament sajtófőnöke. A házbizottság tanácskozásán a kormány képviselője azt kérte: ugyanaznap délelőtt folytassák le a bizottsági meghallgatásokat, hogy délután a jelölt letehesse az esküt.

A jövő héten kétnapos ülést tart az Országgyűlés. Az SZDSZ-nek hétfőn kell megneveznie, melyik bizottsági helyét adja át Gulyás Józsefnek, aki kilépett a párt parlamenti frakciójából. Gusztos Péter a házbizottság ülésén jelezte azt is, hogy az SZDSZ-frakció hétfőn teljes tisztújítást tart.

Katona Béla
házelnök az ülésen beszámolt arról, hogy a jelöléssel foglalkozó parlamenti bizottságtól nem érkezett hozzá javaslat az Állami Számvevőszék elnöki illetve alelnöki posztjaira.

Egyelőre lekerül a napirendről a minősített adatok védelméről szóló törvény módosító javaslatainak szavazása, mivel ehhez kétharamados többség kell, amit a voksolás előtt megpróbál megteremteni az előterjesztő - mondta Altorjai Anita.

A házbizottság ülésén a Fidesz jelezte: véleményük szerint nem házszabályszerű a szabad demokraták és az MDF-es közös, kisebb parlamentre vonatkozó javaslata, mivel az három lehetőséget vázol fel erre. A módosító indítványokról szóló szavazás után ezért az alkotmányügyi bizottság foglalkozik a felvetéssel.

Ugrás vissza Ugrás vissza...