Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Washington számíthat a kormányra az emberi jogok védelmében

Cikk:

A magyar kormány elkötelezett szabadság, az emberi jogok és méltóság védelmében és Washington számíthat ránk, ha ki kell állni a faji megkülönböztetés, az antiszemitizmus, a kirekesztés minden formája ellen – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter kedden a budapesti amerikai nagykövetségen, ahol az amerikai függetlenség 236. évfordulóját ünnepelték.

Az Egyesült Államok mindenkor számíthat Magyarországra és a magyar kormányra a szabadság, az emberi jogok és az emberi méltóság védelmében - jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter az amerikai nemzeti ünnep alkalmából rendezett keddi budapesti fogadáson. "Számíthat ránk, ha ki kell állni a faji megkülönböztetés, az antiszemitizmus, a kirekesztés minden formája ellen (...), ha dolgozni kell közös értékeinkért és akkor is, ha meg kell harcolnunk a szabadság ügyéért - tette hozzá a tárcavezető több száz meghívott előtt az amerikai függetlenség 236. évfordulójának tiszteletére adott fogadáson.

A miniszter jelezte: Magyarország kész az eddigieknél is többet tenni a szabadságért és örömmel fogadja, hogy az Amerikai Egyesült Államok kormánya érti és támogatja ezt az erőfeszítést. Az afganisztáni küldetésre utalva megjegyezte: Magyarország magától értetődően vett és vesz részt "közös küldetéseinkben, amelyekkel a béke, a szabadság és az emberi méltóság védelmében dolgozunk együtt, és ha kell, együtt is harcolunk".


Kilencen évesek a magyar-amerikai diplomácia kapcsolatok

Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet ünnepi beszédében emlékeztetett arra, hogy az amerikai-magyar diplomáciai kapcsolatokat 90 éve létesítették; ebből az alkalomból Nancy Pelosi, az amerikai kongresszus képviselőházának demokrata párti frakcióvezetője május közepi budapesti látogatásakor a kapcsolatfelvételről kiállított washingtoni képviselőházi okmány díszkeretes példányát adta át Kövér László házelnöknek.

A nagykövet hangsúlyozta: "az amerikai és a magyar népet összeköti a szabadság iránti szeretet, valamint az a remény, hogy az egész világon meg lehet teremteni a jólétnek, az emberi jogok tiszteletben tartásának és a demokratikus, nyitott, pluralista társadalmaknak az alapjait".

Az amerikai nagykövetség a hagyományoknak megfelelően a budai Várban, az egykori Táncsics-börtön kertjében rendezte meg az ünnepséget, amelyet idén "vadnyugati fogadásnak" hirdettek meg, nem öltönyben, hanem farmerban, "nyugati lezser" öltözékben érkeztek a vendégek, sokan cowboykalapot és -csizmát viseltek. Az esemény vendégei között volt Pintér Sándor belügyminiszter és Megyesy Jenő egykori denveri tiszteletbeli főkonzul, Orbán Viktor főtanácsadója, a fogadáson mások mellett részt vett Győri Enikő, a Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára, Sztáray Péter, a tárca politikai igazgatója, továbbá Polt Péter legfőbb ügyész és Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

Ugrás vissza Ugrás vissza...