Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Nem változik az iraki magyar szerepvállalás

Létrehozva: 2004. április 20.
Módosítás: 2004. április 20.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az Irakban állomásozó nemzetközi erők hillai táborát ért aknatámadás nem befolyásolhatja a magyar katonai szerepvállalást. Ezt Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a parlament nemzetbiztonsági bizottságának keddi zárt ülése után jelentette ki.
A hillai tábor még mindig az egyik legbiztonságosabb katonai erődítmény. A magyar katonai szerepvállalást ez a fajta támadás egészen bizonyosan nem befolyásolhatja - mondta a miniszter újságíróknak.
Hétfőn három, aknavetőből kilőtt gránát hullott a hillai táborra , személyi sérülés nem történt. A hillai táborban kétezren vannak, közöttük 300 magyar katona. Amikor a tábort valamilyen atrocitás éri, akkor az nem a magyar katonák ellen irányuló közvetlen katonai támadás - mondta Juhász Ferenc .
Új helyzetet teremt a spanyol kivonulás
A miniszter közölte: a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésére nem a támadás miatt került sor, hanem azért, hogy a testület meghallgassa a katonai titkosszolgálatok tavalyi évről szóló beszámolóját. A bizottság májusban a Katonai Felderítő Hivatalnál tájékozódik arról, hogy milyen szempontok alapján értékelik az iraki helyzetet - tette hozzá.
A spanyol csapatok Irakból történő kivonását a miniszter úgy értékelte, hogy az új helyzetet teremt. A magyar kormány és a nemzetközi szerepvállalásban érdekelt szervek vizsgálják a helyzetet, és megteszik a szükséges javaslatot - mondta Juhász Ferenc.
Ugrás vissza Ugrás vissza...