Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Nincs végleges eredmény Tiszavasváriban

Cikk:

Baján Csubákné Besesek Andrea, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség jelöltje nyerte az időközi önkormányzati képviselő-választást. Tiszavasváriban a helyi választási bizottság a visszaélések és törvénysértések miatt két választókerületben megsemmisítette a végeredményt: az 1-es és 8-as választókerület három szavazókörében így sem a polgármester-, sem pedig az egyéni képviselő-választás nem érvényes, ebben a két kerületben harminc napon belül újabb választást kell tartani. Dabason a 3. számú egyéni választókerült képviselőjének halála miatt tartottak időközi országgyűlési képviselő-választást, itt Kosztolányi Gyula, a Dabas Fejlődéséért Integrálódók Egyesülete (DAFI) és a Fidesz közös jelöltje lett a választókerület új képviselője.

A település eddigi vezetőjét, Fülöp Eriket (Jobbik) választották Tiszavasvári polgármesterévé a vasárnapi időközi önkormányzati választáson - közölte Bundáné Badics Ildikó, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település jegyzője, a helyi választási iroda vezetője még hétfő délelőtt. Az akkor bejelentett nem jogerős végeredmény szerint Fülöp Erik 2411 voksot szerzett. A Fidesz által támogatott Ráduly Zsoltra (Tiszavasváriért Közéleti Egyesület) 1707, az MSZP színeiben induló Timári Istvánnéra 499, míg a Budapesti-Pest Megyei SZEM-pont Egyesület jelöltjére, Aleva Istvánra 116 szavazat érkezett. A választásra jogosult 10 111 választópolgár közül 4 733-an járultak az urnákhoz, ez 46,81 százalékos részvételi arányt jelent.


Két választókerületben megsemmisítették a végeredményt

Hétfő délután visszaélések és törvénysértések miatt két választókerületben megsemmisítette a tiszavasvári választás végeredményét a helyi választási bizottság. Az 1-es és 8-as választókerület három szavazókörében így sem a polgármester-, sem pedig az egyéni képviselő-választás nem érvényes, ebben a két kerületben harminc napon belül újabb választást kell tartani. A választási bizottság emiatt nem tudta megállapítani a hivatalos választási végeredményt, valamint a kompenzációs lista kiosztásáról sem határozott.

A szavazás során hat kifogás érkezett a helyi választási bizottsághoz. A testület három esetben az érdemi vizsgálat után elutasította a benyújtott panaszokat, egyet kivizsgálásra a rendőrség hatáskörbe utalt át, két esetben pedig két jelölőszervezet tett bejelentést a választók szervezett szállításáról.

A bizottság az utóbbi két ügyben tanúmeghallgatásokat tartott, illetve bekérte a vonatkozó rendőrségi iratokat. Ezek alapján úgy találta, hogy megvalósultak a szervezett szállítások, amivel befolyásolták a választás végeredményét - ismertette Bundáné Badics Ildikó. A bizottság nem jogerős döntése ellen két napig lehet fellebbezést benyújtani. Amennyiben nem érkezik kifogás, a döntés jogerőssé válik, az esetleges panasz esetén pedig a területi választási bizottság dönt. Az új voksolás eredményének jogerőssé válása után hirdeti ki a bizottság a tiszavasvári időközi választás hivatalos végeredményét.

Az előzetes, vasárnapi adatok szerint a polgármester-választáson a legtöbb voksot, 2411-et Fülöp Erik (Jobbik) gyűjtötte be. A Fidesz által támogatott Ráduly Zsoltra (Tiszavasváriért Közéleti Egyesület) 1707, az MSZP színeiben induló Timári Istvánnéra 499, míg a Budapesti-Pest Megyei SZEM-pont Egyesület jelöltjére, Aleva Istvánra 116 szavazat érkezett.


A Fidesz jelöltje nyert Baján

Csubákné Besesek Andrea, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség jelöltje nyerte Baján az időközi önkormányzati képviselő-választást vasárnap - közölte Gyenes Gabriella, a Helyi Választási Iroda vezetője vasárnap. A választáson 743 szavazó jelent meg, ami 23,65 százalékos részvételt jelent, mindenki érvényes szavazatot adott le. Csubákné Besesek Andrea 342 szavazatot kapott, amely a szavazók 46 százaléka. Második helyen Barna György, a Magyar Szocialista Párt jelöltje végzett 219 szavazattal (29,4 százalék). Harmadik helyen a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje, Horváth Tibor végzett 59 szavazattal (7,9 százalék), míg negyedik a Lehet Más a Politika jelöltje, Hunyadi László 56 szavazatot (7,5 százalék) kapott. Ötödik lett Juhász István független jelölt, akire 43-an voksoltak, míg a hatodik helyen a Demokratikus Koalíció jelöltje, Telegdi Sándor végzett 24 szavazattal (3,2 százalék).


Kosztolányi Gyula nyerte a dabasi időközi képviselőválasztást

Kosztolányi Gyula, a Dabas Fejlődéséért Integrálódók Egyesülete (DAFI) és a Fidesz közös jelöltje lett a dabasi 3. számú egyéni választókerület új képviselője a vasárnapi időközi választás eredményeként - közölte Garajszki Gábor, a település jegyzője. A kerület volt képviselőjének halála miatt tartott voksoláson 517 választópolgár jelent meg (32,2 százalékos részvétel), az első helyen végzett Kosztolányi Gyula 246 szavazatot kapott. A további négy jelölt közül Vizer Tamás (független) 166, Králl Zoltán (független) 59, Bartháné Harsányi Nóra (Dabasi Lokálpatrióta Egyesület) 31, Gyimesi András (Jobbik) 11 voksot szerzett.

A több mint 16 ezer 500 lakosú Dabas képviselő-testületében jelenleg a polgármesterrel együtt tizenegyen dolgoznak, közülük nyolcan DAFI – Fidesz színekben. Egy jobbikos, egy MSZP-s és egy KDNP – Nemzeti Fórum által delegált képviselő listás mandátumot szerzett a 2010-es választáson.

Ugrás vissza Ugrás vissza...