Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Igazoláskezelés változásai

Létrehozva: 2016. június 29.
Módosítás: 2016. június 29.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Tájékoztató Ügyfélkapu-regisztrációval rendelkező felhasználók részére

 

A hatóságok egymás közötti és állampolgárokkal folytatott elektronikus kommunikációjának biztosítása kiemelt állami feladat. Ezt segíti elő az Ügyfélkapu, a Hivatali Kapu, valamint a 2016. június 29-én induló Perkapu szolgáltatásunk is. Utóbbin keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat az illetékes hatóságoknak, bíróságoknak. A hatékonyabb ügyintézés érdekében továbbfejlesztettük és egységesítettük az igazolások kezelését valamennyi szolgáltatásunknál. A fejlesztés eredményeképpen mind a feladó, mind a címzett igazolást kap a küldött dokumentumok kézbesítéséről, illetve a címzett általi letöltéséről. Az igazolásokat olyan elektronikus aláírással és időbélyeggel ellátott PDF fájlban kapják meg az érintettek, amely tartalmazza a dokumentum legfőbb leíró adatait (pl. feladó, címzett).

A legfontosabb változások:

  • A sikeres feltöltésről szóló érkeztetési igazolásokat felváltja a Feladási igazolás, amelyet a dokumentum feladójának küld a Központi Rendszer (KR).

A feladó a Feladási igazolást mind a tárhelyére, mind az Ügyfélkapuhoz tartozó e-mail fiókjába megkapja, ezért az Ügyfélkapu egyszerűsített dokumentumfeltöltési oldalán, valamint az Általános Nyomtatványkitöltővel (ÁNYK) történő közvetlen feltöltéskor – a keretprogram 2.71.0 verziójától - már nem lehet kiválasztani, hogy a feladó a tárhelyére vagy az e-mail címére kéri-e az értesítést.

  • A feltöltött dokumentumnak a címzett tárhelyén történő elhelyezéséről mind a feladó mind pedig a címzett Átvételi értesítőt kap.
  • Ha a címzett letölti a dokumentumot, a kézbesítésről mind a feladó, mind pedig a címzett Letöltési igazolást kap.
  • Ha a címzett meghatározott időn belül (3 munkanap) nem tölti le a dokumentumot, akkor a KR e-mailben tájékoztatja, hogy át nem vett dokumentum van a tárhelyén. Ha a címzett az értesítés küldésétől számított meghatározott idő (5 munkanap) elteltével sem tölti le a dokumentumot, akkor a KR – tájékoztató jelleggel - Meghiúsulási igazolást küld mind a címzett, mind pedig a feladó részére.
  • A tárhelyen a dokumentumok, igazolások – tartóstárba helyezés nélkül - továbbra is 30 napig lesznek elérhetők, kivéve a Meghiúsulási igazolás típusú üzenetek, amelyek 6 hónapig lesznek letölthetők.
Ugrás vissza Ugrás vissza...