Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Gál J. Zoltán: 2003. az esélyek éve lesz

Létrehozva: 2003. január 16.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A kormány úgy véli, hogy 2003. az új esélyek éve lesz, és ennek megfelelő programokat kíván a társadalom elé tárni - nyilatkozta a kormányszóvivő a kabinet szerdai, Lovasberényben tartott informális üléséről tájékoztatva.
Gál J. Zoltán az idei legfontosabb feladatok közül kiemelte az egészségügy átalakítását és modernizálását, az oktatás fejlesztését, a gyermekek támogatását és ezen belül a gyermekek közötti esélykülönbségek mérséklését, illetve a magyar kultúra támogatását és fejlesztését. Ez utóbbival kapcsolatban a miniszterek fontosnak tartották, hogy az Európai Unió tagjaként "erősödjék a magyar nemzeti identitás, erősödjenek a magyar nemzeti értékek". A legfontosabb gazdaságpolitikai célok a versenyképesség növelése, az esélyteremtés fokozása és a munkahelyteremtés lesznek.
Erősödött hazánk nemzetközi presztizse
A kormánytagok sikeresnek értékelték az elmúlt hét hónapot. Elkezdődött egy olyan politika, amely a gazdaságban a versenyképesség növelésére, a társadalompolitikában az esélykülönbségek mérséklésére helyezi a hangsúlyt, a külpolitikában pedig Magyarország visszaszerezte, illetve megerősítette nemzetközi presztízsét - fogalmazott a kormányszóvivő. Gál J. Zoltán kitért arra, hogy az ország nagy lépéseket tett az európai integráció folyamatában, "Magyarország az unió küszöbén van, amit április 12-én, a népszavazáson léphet át."
Békés politizálás kezdődött
A miniszterek szerint az elmúlt időszak egyik legnagyobb értéke az, hogy higgadt, békés hangvételű politizálás kezdődött. A kormány a nemzeti közép politikáján belül megteremti az egyensúlyt a szociáldemokrata és a liberális értékek között - fogalmazott Gál J. Zoltán. Hozzátette: a kormány befogadó politikát kíván folytatni, amely nyitott más értékek, például a mérsékelt konzervatív értékek iránt is, viszont határozottan elutasítja a szélsőségeket és a szélsőséges megnyilvánulásokat.
Országértékelő beszédet mond Medgyessy
A miniszterelnök február 11-én a Parlamentben mondja el országértékelő beszédét, ekkor tárja a parlament és a közvélemény elé, hogy milyen programokat kíván indítani a kormány ebben az esztendőben, melyek politikájának fő prioritásai az idén.
Ugrás vissza Ugrás vissza...
median