Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kuvaitban az Irakba küldött magyar katonák

Létrehozva: 2003. augusztus 18.
Módosítás: 2004. június 17.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Hétfő hajnalban megérkezett Kuvaitba az iraki magyar szállítókontingens főerőinek 177 katonája. A magyar katonák ott várják be a korábban hajón útnak indított technikai eszközöket. Biztonsági okokból nem közlik továbbindulásuk időpontját.
Megérkezett hétfő hajnalban Kuvaitba az iraki magyar szállítókontingens főerőinek 177 katonája - mondta Bocskai István , a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgató-helyettese. A főerők további mintegy ötven katonája a tervek szerint augusztus 22-ig ugyancsak a helyszínre érkezik, azonban indulásuk pontos időpontját biztonsági okok miatt nem közlik. A főigazgató-helyettes beszámolt arról, hogy a magyar katonákat az amerikaiak által biztosított repülőgéppel szállították a taszári bázisról Kuvaitba.
Bocskai István elmondta, hogy a magyar katonák Kuvaitban bevárják a korábban hajón útnak indított technikai eszközöket, majd innen indulnak útnak az iraki al-Hillah településen lévő táborhelyükre.
Készen áll a tábor
A magyar előkészítő egység vasárnap üzembe helyezte azt a nagy teljesítményű víztisztító berendezést, amely az ivóvizet biztosítja a magyar katonák számára a hillai nemzetközi logisztikai bázison. A Hilla folyóból származó víz minősége egyébként a legszigorúbb nemzetközi szabványoknak is megfelel. Ugyanez a víztisztító berendezés látja el majd ivóvízzel a szeptemberben kiérkező szállítóegységet, és ez szolgálja ki a bázis vizesblokkjait is. A berendezés segít majd a szlovák egység vízgondjaiknak az enyhítésében is.
Segíteni mennek
A magyar katonák közelgő Irakba érkezésével a hét végén foglalkozott az Al-Taakhi bagdadi napilap. Az újság címoldalán közölt írás beszámolt arról, hogy a magyar kormány augusztusban 180 újabb katonát küld a már Hillában állomásozó 58 fős előkészítő egység mellé. A bagdadi újság azt írta, hogy a magyar katonák építkezéseken vesznek majd részt, és szerkesztőségi cikkében hangsúlyozta, hogy a magyar katonák az iraki nép megsegítésére érkeznek Bagdad mellé.
Ugrás vissza Ugrás vissza...