Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Csak két magyar diplomata maradt Irakban

Cikk:

A bagdadi nagykövetségen egy ügyvivő és egy beosztott magyar diplomata marad, a többiek hazatérnek Magyarországra. Ha az iraki helyzet tovább éleződik, ők is elhagyják az országot.
Két diplomata kivételével hazatérnek Magyarországra a bagdadi nagykövetségen dolgozó magyar állampolgárok - közölte Kovács László külügyminiszter. A diplomáciai vezető hangsúlyozta: a Külügyminisztérium úgy ítélte meg, hogy - összhangban az EU- és NATO-tagállamok magatartásával - szükség van erre a lépésre.
A bagdadi nagykövetségen egy ügyvivő és egy beosztott diplomata maradt, a többiek egy szomszédos országba távoztak, ahonnan néhány napon belül térnek haza Magyarországra. Kovács László emlékeztetett arra, hogy a tárca már korábban lehetővé tette az iraki nagykövetségen dolgozók családtagjainak hazatérését, és hasonló volt a helyzet a térség más országaiban működő magyar missziók esetében is. - Ha a helyzet esetleg tovább éleződik, akkor a bagdadi nagykövetségen hátra maradt két ember hazatérése is megtörténhet - jelentette ki a külügyminiszter.
Ugrás vissza Ugrás vissza...