Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetben (a továbbiakban: OGYÉI) 2018. október 19. napon 14.00 órától 2018. október 20. napon 14.00 óráig az elektronikus ügyintézés az informatikai rendszerek karbantartása miatt szünetel.
Ezen időtartam alatt - bár az OGYÉI Hivatali Kapujára, valamint az iratanyagok beküldéséhez gyakorta használt CESP felületre - beküldhetők a beadványok, azok érkeztetése (átvételi elismervények visszaküldése), feldolgozása - a belső rendszerek leállása miatt -, csak az újraindulást követően, legkésőbb 2018. október 20-án 14 órától történik meg.

Megértésüket köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Telefonos ügyfélszolgálatot indít a közigazgatási tárca

Cikk:

Bővítik a telefonos ügyfélszolgálat szerepét a közigazgatásban: a tervek szerint az eddiginél több ügyet lehet majd intézni telefonon, az év minden napján, nonstop - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szerdán.

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) jelentős fejlesztésekbe kezd, a cél pedig egy olyan telefonos ügyfélkiszolgálási rendszer létrehozása, amely az év minden napján 0-tól 24 óráig rendelkezésre áll. Az új rendszer Magyarország egész területéről kék számon, helyi tarifával lesz hívható, és külföldről is el lehet majd érni.

A telefonos ügyintézés - elsősorban tájékoztatás és igénylések elindítása - alapjait megteremtő projekt 2013-ban valósul meg európai uniós forrásokból. Ezt követően bővülhet azoknak az ügyeknek a száma, amelyeket telefonon is lehet majd intézni. Az ügyfelek azonban nemcsak telefonon, hanem faxon, sms-ben, illetve e-mailben is tájékozódhatnak a közszolgáltatásokról, többek között a személyi okmányok igényléséhez szükséges iratokról, és időpontot is foglalhatnak.

"A fejlesztéssel megvalósuló ügyfélbarát megoldások kényelmesebbé és gyorsabbá teszik a folyamatokat (például az útlevél, személyi igazolvány, jogosítvány pótlását), és az ügyfelek számára lehetőséget teremtenek arra, hogy ügyeik intézését rugalmasabban illeszthessék munkaidejükhöz, napi életritmusukhoz" - írta közleményében a KIM.

Ugrás vissza Ugrás vissza...