Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kinevezték a Könyvvizsgálói Közfelügyeleti Bizottság tagjait

Létrehozva: 2008. január 24.
Módosítás: 2008. január 24.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A pénzügyminiszter kinevezte a Könyvvizsgálói Közfelügyeleti Bizottság hét tagját, a könyvvizsgáló törvény szerint a megbízatás 5 évre szól. A testület - egyebek mellett - vizsgálja és értékeli a magyar nemzeti könyvvizsgálati standardokat.

A Könyvvizsgálói Közfelügyeleti Bizottság tagjai: Borbás Máté, Boros Judit, Fekete Imréné, Miklós László Gábor, Nyers Rezső, Veresné Somosi Mariann és Weidlich Edit.

A múlt évben elfogadott könyvvizsgálói törvény szerint a kinevezést nyilvános pályázat előzte meg. A bizottság tagjai feladatuk ellátása során függetlenek. Feladatuk - különösen - a következők vizsgálata és értékelése: a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység végzésének engedélyezése, a kamarai nyilvántartások vezetése; a magyar nemzeti könyvvizsgálati standardok, a kamara etikai szabályzata, valamint a belső minőségellenőrzésre vonatkozó nemzeti standardok kialakítása, elfogadása; továbbá a fegyelmi eljárások vizsgálata.

A miniszternek a bizottság legalább négy tagjának olyan személyt kell felkérnie, aki a megelőző három évben nem volt tagja a Magyar Könyvvizsgálói Kamarának, ugyancsak az elmúlt három évben nem rendelkezett szavazati joggal könyvvizsgáló cégben, illetve a bizottsági tagság időtartama alatt nem vesz részt - és a felkérését megelőző három évben sem vett részt - könyvvizsgáló cég tevékenységében.

Ugrás vissza Ugrás vissza...
median