Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Új konferenciaközpont épül Budapesten

Létrehozva: 2005. április 21.
Módosítás: 2005. április 22.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

2007 végére megépülhet Budapesten az ország legnagyobb, ötezer fő befogadására alkalmas konferenciaközpontja. A 30 milliárd forint összköltségű beruházásra pályázatot ír ki a kormány.
Egy ötezer fő befogadására alkalmas új konferenciaközpont megépítésére és üzemeltetésére ír ki pályázatot a kormány, várhatóan júliusban - jelentette be a regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón. Kolber István elmondta, ezt egy olyan vegyes vállalat végezné, amelyben az állami szerepvállalás legfeljebb 49 százalékos.
A felállítandó társaság számára az állam első lépésben egymilliárd forintos alaptőke-hozzájárulást vállal, majd további hétmilliárd forint támogatást nyújt. A beruházás várható összköltsége mintegy 30 milliárd forint.
Kolber István felhívta a figyelmet arra, hogy a fejlesztés nyomán növekedhetnek a turisztikai bevételek, nőhet Budapest nemzetközi ismertsége, javulhat a luxusszállodák kihasználtsága, valamint erősödhetnek a kis- és középvállalkozások.
Hozzátette: a Trigránit Rt. egy euróért felajánlotta a projekt számára egyik területét a Nemzeti Színház közelében azzal a feltétellel, hogy az építtető a cég birtokában lévő terveket 460 millió forintért megvásárolja. A tárca nélküli miniszter úgy ítélte meg, hogy az építkezés 2-2,5 év alatt valósulhat meg.
Húszmillió forint a Demokrácia Központra
A kormány döntött a Demokratikus Átalakulásért Közalapítvány létrehozásáról, amely egy központon keresztül kutatásokat finanszíroz, szakértői hálózatot működtet, konferenciákat szervez, valamint összehangolja a demokratikus átalakulással kapcsolatos tudományos tevékenységet. A szervezet kapcsolatot tart fenn az ENSZ-szel, az EBESZ-szel és az Európa Tanáccsal.
Batiz András kormányszóvivő elmondta: a kuratórium és a felügyelőbizottság tagjait a külügyminiszter javaslatára a kormány jelöli majd ki. A központ létrehozására az első évben 20 millió forintot költenek, valamint iroda céljára átadnak egy mintegy 150 négyzetméteres ingatlant.
Ugrás vissza Ugrás vissza...