Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A SZÜF portálon a csak Cégkapuról küldhető űrlapok beküldésében fennakadások tapasztalhatók.

A hiba elhárítását a szolgáltatás üzemeltetői megkezdték.

Szíves türelmét és megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Megállapodás az építőanyag-ipari szakmai szervezetekkel

Létrehozva: 2005. október 19.
Módosítás: 2005. október 19.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Megállapodást kötött a fejlesztési miniszter az építőanyag-ipari szervezetek képviselőivel. Az együttműködés fő célja, hogy zökkenőmentes legyen a felkészülés a második Nemzeti fejlesztési terv időszakára.

Együttműködési megállapodást írtak az építőanyag-ipari szervezetek képviselői Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszterrel szerdán az Országházban.
Kolber István hangsúlyozta: ezen a területen a kormány egyik legfontosabb feladata, hogy felkészítse a magyar építőipart a 2007 és 2013 között megnövekvő feladatokra. Ennek érdekében kötnek együttműködési megállapodásokat a különböző építőipari szakmai szervezetekkel, amelynek keretében közösen dolgoznak a szabályozás kialakításán, a közbeszerzési pályázatra való felkészülésen, a szakképzésen, a gazdaság kifehérítésén, a minőségbiztosításon.
A miniszter úgy vélekedett, az építőipar szereplőinek és a kormányzatnak közös az érdeke abban, hogy az ágazat a megnövekedő feladatoknak megfelelő minőségben eleget tudjon tenni, mert az építészet és annak minősége az ország arculatát hosszú távon meghatározza.
Kiszámíthatóságot kérnek a szakmai szervezetek
Bognár György , a Magyar Építőanyag-ipari Szövetség alelnöke elmondta: szeretnék elérni, hogy az építőanyag-ipar a kormányzati döntésekben megfelelő súllyal vehessen részt, és olyan szabályozás legyen, amely növeli a nemzeti értéket. A szakmai szervezetek közép- és hosszú távú kiszámíthatóságot kérnek a kormánytól, mert ez nélkülözhetetlen a többmilliárdos beruházásokhoz szükséges döntések meghozatalához.
Az együttműködési megállapodásban szerepel, hogy a felek előmozdítják a minőségi építés és az építőanyag-gyártás versenyképességének fenntartható fejlődését, a II. Nemzeti fejlesztési tervből eredő, megnövekedő építőanyag-ipari feladatok eredményes elvégzésére a felkészülést.
Kidolgozzák a tartós szakmai növekedést megvalósító stratégiát. Együttműködnek a magas színvonalú szakember-utánpótlás biztosításában, a vállalkozások hatékonyságának növelésében, az építőanyag-gyártás feltételeinek átláthatóbbá, a kapcsolódó közterhek viselésének igazságosabbá tételében.
Ugrás vissza Ugrás vissza...