Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Magyar fejlesztőcsapat állít ki a Kibertér Konferencián

Cikk:

Összesen 23 magyar IT projekt mutatkozik be a Kibertér Konferencia keretében megrendezendő innovációs kiállításon október 4-5-én, Budapesten. A Külügyminisztérium felkérésére a Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMK) által megrendezett kiállításon a "Keressük Magyarország kiber-innovátorait" pályázat győztesei mutatkoznak be.

A kiállításon ott lesz többek között az oktatási szférában már nemzetközi szinten, többek között az Intel részéről is komoly érdeklődést kiváltó 2011-es TechShow nagydíjas, a Webcam Laboratory, valamint a nemzetközi piacokon már szintén bizonyított, személyre szabott digitális tartalmak kiválasztását segítő Gravity Personalization. A közönség megismerkedhet az idei fesztiválszezon egyik digitális kedvencével, a social jukeboxként működő Mixgar fejlesztéssel, a tudományos szférában hiánypótló megoldást jelentő, a molekulák beszerzését segítő platformmal, az Mcule-lal. A kiállítás részeként a jelentkezők egy nagyon rövid, pár perces prezentáció keretében ismertetik az általuk bemutatott prototípus működési mechanizmusát, valamint az abban rejlő tudományos és üzleti lehetőségeket.

A Kibertér Konferenciát, az év egyik legkiemeltebb szakmai és diplomáciai eseményét 2012. október 4-én és 5-én rendezik meg, amelyen mintegy 600 nemzetközi kormányzati, vállalati, tudományos és civil szervezet képviselője vesz részt. A rendezvény házigazdája Martonyi János külügyminiszter, a megnyitót Orbán Viktor miniszterelnök tartja.

William Hague brit külügyminiszter egy, a tárcája honlapján megjelent felhívásban felszólította a kormányokat, a nemzetközi szervezeteket, a civil társadalom képviselőit és az iparági szakértőket, hogy gyűljenek össze Budapesten és foglalkozzanak „korunk egyik nagy kihívásával”. Hague szerint a kibertér komoly kihívást jelent, ugyanakkor hatalmas lehetőségeket is kínál, különösen a gazdasági és a társadalmi fejlődés terén. Tavaly Londonben rendezték a kibertér-konferenicát, ahol elindult a párbeszéd a kibertérrel kapcsolatos kérdésekről, valamint meghatározták a biztonságos, ellenállóképes és megbízható globális digitális környezet kiépítését célzó további munka napirendjét. Az október 4-5-ei budapesti konferencia a londoni rendezvényre alapozódik, és továbbviszi a Londonban megvitatott témákat, vagyis a gazdasági növekedés és fejlődés, a társadalmi előnyök, a kiberbűnözés, a biztonságos és megbízható hozzáférés, valamint a nemzetközi biztonság kérdéseit - áll William Hague nyilatkozatában.

Ugrás vissza Ugrás vissza...