Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A kerekesszék már nem akadály a fővárosi könyvtárakban

Létrehozva: 2003. november 13.
Módosítás: 2003. december 13.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Kerekesszékkel is látogathatóak a főváros felújított könyvtárai, a jövő héttől pedig a hallássérültek is élvezhetik a budapesti színházi előadásokat - hangzott el egy csütörtöki konferencián. Az esélyegyenlőség erősítése érdekében az önkormányzat színházi buszjáratot indít a mozgáskorlátozottaknak.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár felújított fiókkönyvtárai már kerekesszékkel is megközelíthetőek - mondta Fodor Péter főigazgató a könyvtárak és a fogyatékkal élők kapcsolatáról tartott csütörtöki konferencián.

A központi bibliotéka a fővárosi önkormányzattal közösen készítette el hálózatfejlesztési stratégiai programját, amelynek része a könyvtárak akadálymentesítése és a könyvek házhoz szállítása is.

Program a kulturális esélyegyenlőség megteremtésére

Schiffer János főpolgármester-helyettes közölte, a jövő héttől a fogyatékkal élők kulturális lehetőségeit is bővíteni szeretné a főváros. A hallássérültek például sok esetben fülhallgatóval sem tudják nyomon követni a színházi előadásokat, egy speciális eszközzel ezt a problémát szüntetik majd meg. A kerekesszékkel közlekedőknek pedig színházi buszjáratot indít az önkormányzat - tette hozzá.

Házhoz viszik a könyveket

A főpolgármester-helyettes szólt arról, hogy a "Könyvet házhoz" mozgalom keretében már 26 ezer, otthonához kötött mozgáskorlátozottnak és idős embernek juttatnak el hangos és nagyobb betűvel szedett könyveket. A főváros tavaly 10, míg az idén 30 millió forinttal támogatta a programot.

Ugrás vissza Ugrás vissza...