Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hosszú távú közútfejlesztési program készül

Cikk:

Az új kormány közlekedési programjából kikerült az autópálya-centrikusság, több vasúti szárnyvonalat visszaállítottak és készül egy hosszú távú út-, vasút-, hídfelújítási program, amelyben a már meglévő utak felújítása élvez elsőbbséget - mondta Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár kedden Siófokon.

Az új közútfejlesztési program új autópályák építése helyett a főútvonal hálózat felújítására koncentrált, részben forráshiány miatt, részben pedig azért, merta meglévő utak az igények nagy részét lefedik – indokolta a változást Völner Pál a Nemzeti Közlekedési Napok konferenciáján tartott előadásában. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány nem preferálja az előző kabinetek által gyakran alkalmazott PPP finanszírozást.

A kormány tervezi az autópályákon a használatarányos díjfizetési rendszert, amitől az úthálózat karbantartására, felújítására fordítható többletforrást remél. A vasúthálózat tekintetében, az uniós elvárásoknak megfelelően 2011-től 5 éves szerződést kívánnak kötni a pályahálózat működtetésére.

Ugrás vissza Ugrás vissza...