Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Felmentették a Központi Statisztikai Hivatal vezetőjét

Létrehozva: 2003. november 21.
Módosítás: 2003. december 13.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Miniszterelnöki Hivatal vezetője felmentette a Központi Statisztikai Hivatal elnökét: Mellár Tamást Pukli Péter váltja a poszton. A kormányszóvivő az uniós csatlakozással indokolta a döntést.
Változás történt a Központi Statisztikai Hivatal élén: Mellár Tamást Pukli Péter váltja - közölte a kormányszóvivő csütörtökön.
"Szakmai döntés született, Magyarország EU-csatlakozása, az Eurostatba történő belépés a KSH megerősítését is szükségessé teszi" - indokolta a lépést Gál J. Zoltán . Hozzátette: az új vezető kinevezéséről szóló végleges döntés hamarosan megszületik. A felmentésről szóló döntést Kiss Péter kancelláriaminiszter közölte szerdán Mellár Tamással.
A kormányszóvivő tájékoztatása szerint Pukli Péter személyében olyan szakember vezetheti a statisztikai hivatalt, aki nemzetközileg is elismert tekintély. Mellár Tamás 1998 óta vezette a KSH-t. Utódja, Pukli Péter 1966 óta tevékenykedik a KSH-nál, 1996-tól 1998-ig a hivatal gazdaságstatisztikáért felelős elnökhelyettese volt.
Új típusú szolgáltatásokra van szükség az uniós csatlakozás után
Pukli Péter a távirati irodának pénteken elmondta: elképzeléseiről nem szívesen nyilatkozik azelőtt, hogy hivatalosan is megkapja a kinevezéséről szóló értesítést. Hozzátette: vélhetően azért kérte fel őt Kiss Péter kancelláriaminiszter az elnöki poszt betöltésre, mert 40 éves statisztikus múltjából adódóan nagy tapasztalatokkal rendelkezik. Pukli Péter szerint az ország májusi uniós csatlakozását követően új helyzetbe kerül a hivatal is: mivel felhasználói köre jelentősen bővül, az eddigiektől eltérő, más típusú szolgáltatásokat és adatokat is nyújtania kell majd.
Ugrás vissza Ugrás vissza...