Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Jól vizsgázott a magyar válságkezelő központ

Létrehozva: 2005. július 12.
Módosítás: 2005. július 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A londoni robbantások kapcsán elsőként működött éles helyzetben a Külügyminisztérium által felállított válságkezelő központ. A minisztérium tájékoztatása szerint hétfőre valamennyi Londonban tartózkodó magyar állampolgárral sikerült kapcsolatba lépni.
Nincs magyar áldozata, sem súlyos magyar sérültje a múlt heti londoni robbantásoknak, a Külügyminisztérium válságkezelő központja munkatársainak hétfőig valamennyi Londonban tartózkodó magyar állampolgárról sikerült információt szerezniük - közölte Polgár Viktor , a külügyi tárca szóvivője.
A szóvivő elmondta, 24 óra alatt több mint 300 telefon érkezett a riasztás után 15 perc múlva már működő külügyminisztériumi válságkezelő központba. A központ az első nap reggel 6-tól 10-ig, a második nap este 8-ig fogadta a beérkező hívásokat, melyek legtöbbje hozzátartozókról próbált megtudni valamit vagy utazási információt kért. A központ az események teljes ideje alatt folyamatos kapcsolatban volt a londoni magyar nagykövetség munkatársaival.
A szaktárca 2004 végén, 2005 elején - a dél-kelet ázsiai katasztrófa tapasztalatai alapján - határozta el egy információs központ felállítását, mely a megfelelő technikai felszereltséggel hasonló tragédiák esetén képes a magyar lakosság megfelelő tájékoztatására. A központ jól helyt állt, ugyanakkor vannak hasznos tapasztalatok, például a városi tarifával hívható telefonszám mellett létrehoznak egy ingyenes, zöldszámot is - jelentette be Polgár Viktor.
Nagyköveti értekezlet
Csütörtökön hivatalos látogatásra érkezik Budapestre Borisz Taraszjuk ukrán külügyminiszter. A politikust fogadja Somogyi Ferenc külügyminiszter, Mádl Ferenc köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is, majd részt vesz a nagykövetek hagyományos éves értekezletén, amely csütörtökön kezdődik. A nagyköveti értekezlet három legfontosabb témájaként az új Európa-politikai fejleményeket, a magyar külpolitika új hangsúlyait és új módszereit említette a külügyi szóvivő. A résvevőket Somogyi Ferenc köszönti, aki értékeli az elmúlt évet, és beszédet mond Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is.
Ugrás vissza Ugrás vissza...
median