Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Együttműködésről tárgyalt Martonyi János az indiai külügyminiszterrel

Cikk:

Magyarország és India gazdasági együttműködésének erősítéséről is tárgyalt Martonyi János külügyminiszter indiai kollégájával, Szalman Kursiddal az Ázsia-Európa Találkozó alkalmával a laoszi fővárosban, Vientiánban.

Martonyi János a találkozón úgy fogalmazott, a kapcsolatépítés Indiával a politikára, a gazdaságra, a tudományra és a kultúrára egyaránt kiterjed, és a két ország együttműködésének stabil alapot biztosítanak a demokratikus értékek. Kitért Orbán Viktor miniszterelnök 2013 elejére tervezett indiai látogatására, amelynek konkrét időpontját hamarosan véglegesítik, továbbá Kövér László házelnök november végi indiai útjára is. A külügyminiszter egyúttal hivatalos budapesti látogatásra hívta meg indiai partnerét.

Szalman Kursid megerősítette, hogy kormánya Magyarországot kiemelt európai partnerének tekinti, és nagyra értékeli a szerepvállalását az EU és India kapcsolatainak építésében. India elismeréssel tekint Magyarország kiállására az ENSZ és a Biztonsági Tanács reformja ügyében, valamint India állandó BT-tagságra irányuló törekvésének támogatásában. Mivel a terrorizmus elleni nemzetközi összefogást kiemelt célként kezeli az indiai külpolitika, nagyra értékelik az afganisztáni magyar szerepvállalást.

Martonyi János kollégájának érdeklődésére beszélt a gazdasági és pénzügyi válság kezelésével kapcsolatos uniós intézkedésekről, jelezve, hogy az EU gazdaságainak teljesítménye az utóbbi időszakban már javulást mutat, a versenyképességet és pénzügyi fegyelmet javító intézkedések pedig idővel meghozzák az eredményt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...