Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Húszszázalékos létszámleépítés a honvéd vezérkarban

Létrehozva: 2003. március 31.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Húszszázalékos létszámleépítés várható a honvédelmi tárcánál és a vezérkarnál - jelentette be a tárca kommunikációs igazgatója. Április elsejétől a szakminiszter létszámstopot rendelt el, az érintetteket júniusban értesítik.
A Honvédelmi Minisztérium és a honvéd vezérkar különböző beosztásainak húsz százalékát szüntetik meg az idén, a háttérintézményeknél huszonöt százalékos létszámcsökkentést tervez a tárca vezetése. Matyuc Péter , a minisztérium kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-nek elmondta, hogy a honvédelmi miniszter április 1-jével létszámstopot rendelt el, júniusban minden érintettet értesítenek a létszámcsökkentésről.
Közlése szerint az átalakítás után a tárcánál, illetve a vezérkarnál lévő mintegy ezer beosztásból kétszázzal kevesebb lesz, a néhány ezer dolgozót foglalkoztató háttérintézményeknél pedig minden negyedik személy munkaviszonya megszűnik.
Az igazgató hozzátette: a hivatásos katonák a csapatoknál kaphatnak majd beosztást. Hangsúlyozta, hogy a csapatoknál nem lesz létszámcsökkentés.
Közölte, hogy az átalakításra azért van szükség, mert nem érte el célját a minisztérium és a honvéd vezérkar korábbi integrációja. Míg a hadsereg létszáma az elmúlt években jelentősen csökkent, a vezetői beosztások száma alig változott
Ugrás vissza Ugrás vissza...