Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megújult a Magyar Országos Levéltár honlapja

Cikk:

Megújult a Magyar Országos Levéltár honlapja: az internetes oldal az új design mellett új funkciókkal és elemekkel, többek között keresővel, dokumentumtárral, intézményi hírekkel és a közérdekű intézményi adatok tárával várja a látogatókat.

Reisz T. Csaba főigazgató-helyettes elmondta, hogy a korábbi honlap szoftverének működési zavarai és a funkcionális hiányosságok mellett a munkatársak lelkesedése és igénye is indokolta a fejlesztést. Lényeges szempont volt a szolgáltató levéltár elvárásainak teljesítése, az eredmények friss közzététele. A főigazgató-helyettes kiemelte a hírportál jellegű új funkciót, amelyben a többi között intézményi és személyi hírek olvashatók, de felhívta a figyelmet a kereső funkcióra, a külső alkalmazásokra és az olyan különleges tartalmakra, mint például a digitális könyvállomány és dokumentumtár. Az új honlapon a regisztrált felhasználók hozzá is szólhatnak majd a különböző írásokhoz.

Vígh Annamária, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) Közgyűjteményi Főosztályának vezetője hozzátette: a felhasználóbarát honlap elősegíti, hogy tértől, időtől függetlenül a lehető legtöbb információhoz jussanak az érdeklődők és a kutatók egyaránt. Lényeges új elemként említette a közérdekű adatok nyilvánossá tételét, amelynek köszönhetően reálisan, számszerűen láthatóvá válik az a szellemi kapacitás, amely a levéltár mögött van, s ez a társadalmi elfogadottság szempontjából igen fontos.

A Magyar Országos Levéltár honlapja

Ugrás vissza Ugrás vissza...