Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A SZÜF portálon a csak Cégkapuról küldhető űrlapok beküldésében fennakadások tapasztalhatók.

A hiba elhárítását a szolgáltatás üzemeltetői megkezdték.

Szíves türelmét és megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Egyre több a hulladék a fővárosban

Létrehozva: 2003. május 20.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Évente egyre nagyobb mennyiségű hulladékot szállít el a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. a lomtalanítás idején a budapesti kerületekből - tájékoztatta az MTI-t Szegedi Péter, a FKF Rt. szóvivője.
1975. óta végeznek rendszeres lomtalanítást a fővárosban; akkor 25 ezer köbméternyi szemetet szállítottak el, míg tavaly már több mint 331 ezer köbméternyi feleslegessé vált holmit vittek el a gyűjtőhelyekről - derült ki Szegedi Péter , a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivőjének tájékoztatójából.
A kerületenként különböző időpontokban zajló lomtalanítás idejéről a lakók idén is hírlevélben kapnak tájékoztatást, a hulladék elszállításának költségeit az éves szemétszállítási díj fedezi.
Építési törmeléket, veszélyes hulladékot csak megrendelésre szállítanak el
A veszélyes hulladékot, ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett szemetet, építési törmeléket, az autóroncsokat lomtalanításkor a FKF nem szállítja el, ezeket csak külön megrendelésre viszik el.
Szegedi Péter szerint az FKF Rt. a lomtalanítással még a legnagyobb kerületekben is legfeljebb 5 nap alatt végez; a hulladék elszállítása után pedig takarítanak a körzetekben.
Ugrás vissza Ugrás vissza...