Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Milliárdos nagyságú lehet a vasárnapi vihar okozta kár

Cikk:

A Magyar Biztosítók Szövetségéhez (MABISZ) beérkezett adatok szerint jelentősen nőtt a vasárnapi vihar miatt bejelentett károk száma, a végleges kárérték pedig milliárdos nagyságrendű lesz - közölte a szervezet.
Szerda reggelig mintegy 3500 lakás- és épületbiztosítási kárbejelentés érkezett a magyar biztosítókhoz. A becsült kárösszeg meghaladja a 420 millió forintot. A lakásbiztosítási károk mellett megkezdődtek a gépjárművek casco kárbejelentései is: az első két napban 133 ilyen kárigény érkezett a biztosítókhoz, kárösszegük 64 millió forint.  
Az eddigi tapasztalatok szerint az első napokban csak a károsultak kisebb hányada jelenti be a kárát, így a hét végére látható majd pontosabban a végleges kárérték.  
Érdemes megnézni a kötvényeket
A személyi sérülésekkel kapcsolatban a MABISZ újra felhívja az érintettek figyelmét, hogy érdemes mindenkinek megnéznie a biztosítási kötvényeit, hiszen a lakásbiztosítás, az életbiztosítás, de akár egy bankkártya is tartalmazhat balesetbiztosítást, valamint a munkaadók is köthettek az alkalmazottaikra ilyen jellegű biztosítást.  
A MABISZ térképet is készített a budapesti kárbejelentésekről, amely tükrözi azt is, hogy hol okozott legnagyobb károkat a vasárnap esti vihar. A budai oldalon kiemelkedik az I. a II. és a XI. kerület. A pesti oldalon szigetet alkot a belváros, majd Kőbányán és Rákoskeresztúron regisztrálták a legtöbb kárt. 
Ugrás vissza Ugrás vissza...
median