Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Meg kell őrizni '56 üzenetét

Létrehozva: 2003. október 22.
Módosítás: 2004. október 22.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az '56-os forradalom és szabadságharc üzenete a ma emberének a szeretet, a szolidaritás, a nemzeti egység és a szélsőségek elutasítása - mondta Mádl Ferenc köztársasági elnök egy szerdai ünnepségen. Boross Péter volt miniszterelnök a méltó emlékezés fontosságát hangsúlyozta.
Az 1956-os forradalom mindazoké, akik lélekben egyetértettek vele, cselekedtek érte és áldozatot hoztak céljaiért - mondta Mádl Ferenc szerdán a forradalom és szabadságharc 47. évfordulója alkalmából az 1945 és 1956 közötti és az '56-os szervezetek koordinációs bizottsága által rendezett ünnepségen.
Kijelentette: a szabadságharc a mai kor emberét is gondolkodásra készteti. "Gondolkodásra a szeretetről, a szolidaritásról, a nemzeti eszmének határokon átnyúló megtartó erejéről, mindenfajta szélsőség elutasításáról, és az oly régóta vágyott és az európaiságunkhoz nélkülözhetetlen egységünkről."
Az örökséget meg kell őrizni
Boross Péter volt miniszterelnök az ünnepségen hangsúlyozta, "Mindannyiunk kötelessége, hogy ezen a napon együtt és úgy emlékezzünk 1956. október 23-ra, hogy méltó eszmei örökséget adjunk az utánunk következő generációnak".
Gémesi György , az MDF alelnöke beszédében kiemelte, az elmúlt 13 évben elmaradt a bocsánatkérés a forradalom áldozataitól. Gödöllő polgármestere hozzátette, van egy feltörekvő fiatal generáció, amelynek átadható '56 szellemisége, de mindehhez az kell, hogy a történelmet úgy kaphassák meg, ahogy történt. Kijelentette: a mai napig hiányzik a kor átfogó bemutatása.
Ugrás vissza Ugrás vissza...