Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Júliusban tarthatják az elhalasztott magyar-horvát kormányülést

Cikk:

A tervek szerint július 3-án Budapesten tartják a következő magyar-horvát együttes kormányülést - közölte szerdán a kormányszóvivői iroda. A két kormány harmadik együttes ülését már többször elhalasztották.

A következő magyar-horvát együttes kormányülés a tervek szerint július 3-án, Budapesten lesz. A megbeszélésen szó lesz Horvátország uniós és euroatlanti csatlakozásáról, a határokon átívelő együttműködésről és fejlesztési lehetőségekről, ezen belül is az infrastrukturális, az energetikai, a mezőgazdasági és a gazdaságfejlesztési témákról, valamint oktatási, kulturális, illetve tudományos kérdésekről. A találkozón kisebbségi kérdések is napirenden lesznek.

A harmadik közös kormányülést eredetileg tavaly szeptemberben tartották volna Pécsett. A halasztás után a következő időpontot március végére tűzték ki, de ez a találkozó is elmaradt. A horvát kormányfő akkor - a magyar kormányválság idején - azt mondta: addig nem tartják meg az ülést, amíg Magyarországnak nem lesz új miniszterelnöke. Később a magyar kormányszóvivő arról beszélt, hogy a tervek szerint május második felében lehet a magyar-horvát kormányülés.

Az eredeti tervekben több egyezmény aláírása is szerepelt, így például az eszéki autópálya határ menti szakaszának megépítéséről. A két kormány eddig kétszer tartott együttes ülést: először 2006 januárjában Budapesten, majd 2007 májusában Zágrábban.

Ugrás vissza Ugrás vissza...