Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:December 14-én lép életbe az új vasúti menetrend

Cikk:

Nyugat-Magyarország egyes területeire is kiterjeszti a MÁV az ütemes menetrendet december közepétől. Az 55 év feletti nők, illetve a 60 év feletti férfiaknak adott 20 százalékos kedvezmény december 13-ig érvényes, utána átalakítják a rendszert.

A 2009. évi vasúti menetrend december 14-én lép életbe, amelyben Nyugat-Magyarország egyes területeire is kiterjesztik az ütemes menetrendet - mondta Gúthyné Molnár Mária, a MÁV-START menetrend-tervezési szervezet vezetője. A kapacitás-kibocsátás a jövő évi menetrendben az ez évi szinten marad, a kihasználatlan vagy indokolatlan többletkapacitásokat csoportosították át az utazási igényeknek megfelelően. A MÁV-STARt menetrend-tervezési vezetője hangsúlyozta, hogy az elővárosi közlekedésben lényegesebb változás nem lesz, az utazási igényekhez igazodva az év végi közlekedési korlátozások több vonatot is érint majd.

Ütemes menetrend a Budapest-Fehérvár vonalon

Újdonság, hogy az elővárosi forgalomban a Budapest-Székesfehérvár, valamint a Budapest-Dunaújváros vonalon ütemes menetrend szerint közlekednek a vonatok. Az ütemes menetrendet a távolsági vonatoknál a Budapest-Pécs, Budapest-Székesfehérvár-Szombathely-Zalaegerszeg, Szombathely-Kőszeg, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca útvonalon vezetik be. Közvetlen IC-összeköttetést teremtenek Pécs és Miskolc között. Kétórás ütemben közlekedik majd Kecskemét és Kaposvár között a vonat. Szolnokon több átszállási lehetőséget biztosítanak az eddigieknél.

Az új menetrendben minőségi vonatok közlekednek Erdélybe, Budapest és Bécs között. Németországba több éjszakai járatot indítanak, a belföldi forgalomban pedig menetrendbe állítják a korszerű, úgynevezett harmadik generációs interc-ity járatokat is.

Tömpe István, a MÁV-START vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy december 13-áig érvényes az 55 év feletti nők, illetve a 60 év feletti férfiaknak adott 20 százalék kedvezmény, de ezt átalakítják december 14-étől. Ennek tartalmát a jövő héten jelentik be.

Ugrás vissza Ugrás vissza...