Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálon és az Ügyfélkapun 2016.10.25-én (kedd) 22:00 órától 2016.10.26. (szerda) 02:00 óráig karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek. Szíves megértését és türelmét köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Megújult a Médiatanács film- és médiatámogatási rendszere

Cikk:

Megújította film- és médiatámogatási rendszerét az NMHH Médiatanácsa, a program a Magyar Média Mecenatúra nevet kapta - közölte szerdán Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja. A pályázatok egyik fele műsorgyártást és rezsiköltségeket támogató pályázatokból áll, a másik részében ismeretterjesztő-, dokumentum-, animációs filmek, tévéjátékok és forgatókönyvek készítésére lehet pályázni.

A most kiírt ismeretterjesztő filmes pályázatokat a Kossuth-díjas rendezőről, Kollányi Ágostonról, a dokumentumfilmeseket a Balázs Béla-díjas rendező Ember Juditról, az animációs filmeseket pedig a szintén Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező Macskássy Gyuláról nevezték el, így tisztelegve híres magyar alkotók munkássága előtt.

A tavalyi 446 millióról idén 645 millióra emelkedik a filmek készítésére fordítható keretösszeg, és egy helyett három alkalommal is beadhatnak pályázatot a filmkészítők. A bíráló bizottság tagjainak tapasztalatait, a pályázók és a filmszakmai szervezetek észrevételeit, javaslatait figyelembe véve egyszerűbbé és tervezhetőbbé válik a pályázati folyamat. A határon túli pályázók érdekében most először nyílik lehetőség a pályázat elektronikus beadására. Kollarik Tamás szerint a pályázatin rendszernek átláthatónak kell lennie, egyben csökkenteni szeretnék a kötelező adminisztrációt is, hogy a papírmunka ne vegye el az erőt az alkotói energiától.

Az új rendszerben a pályázati eljárás részeként konzultációt biztosítanak a filmeseknek – közölte Vitézy László filmrendező, a pályázatokat elbíráló szakmai bizottság elnöke. A pályázati kiírások részleteiről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási Terület honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ugrás vissza Ugrás vissza...