Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:A 301-es parcellánál koszorúztak a közjogi méltóságok

Létrehozva: 2005. november 4.
Módosítás: 2006. február 15.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Katonai tiszteletadás mellett hajtottak fejet a rákoskeresztúri Új Köztemető 301-es parcellájánál a legfőbb közjogi méltóságok, a parlamenti pártok, valamint civil szervezetek képviselői az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 49. évfordulóján rendezett központi megemlékezésen.
A szabad és demokratikus Magyarország vezetőiként van egy múlhatatlan dolgunk: megőrizni a szabadságot, megőrizni az emberi méltóságot, megőrizni a képességet, hogy érdeklődéssel és nyitottsággal, nagyszerűséggel forduljunk egymás felé. Ebből sarjadhat ki a sikeres, a harmadik, Nagy Imréhez és mártírtársaihoz méltó, szabad Magyarország - mondta a rákoskeresztúri Új Köztemető 301-es parcellájánál Gyurcsány Ferenc kormányfő. A miniszterelnök hangsúlyozta: a legfontosabb dolgunk fejet hajtani az áldozatok előtt, "és megérteni, hogy az örökséget továbbvinni nekünk kell, a szabaddá tett Magyarországot berendezni, megélni nekünk kell".
Közjogi méltóságok koszorúztak
Ezt követően a 301-es parcellánál a lélekharang hangja és díszsortűz kíséretében a legfőbb közjogi méltóságok közös koszorút helyeztek el, az eseményen jelen volt Sólyom László köztársasági elnök, Szili Katalin , az Országgyűlés elnöke, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Holló András , az Alkotmánybíróság elnöke, valamint Lomnici Zoltán , a Legfelsőbb Bíróság elnöke.
A 301-es parcellánál fejet hajtott és koszorút helyezett az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja nevében Burány Sándor , az SZDSZ nevében Mécs Imre és Litván György , a Fidesz nevében Deutsch Tamás , míg az MDF nevében Dávid Ibolya és Herényi Károly .
Koszorút helyeztek el a Nagy Imre Alapítvány és Társaság nevében Nagy Imre unokái, a Szabadságharcosokért Közalapítvány nevében Boross Péter , a Nemzeti Kegyeleti Bizottság nevében Katona Tamás és Radnainé Fogarasi Katalin , valamint a hősök hozzátartozói, egykori mártírtársak. Az ünnepségen részt vett többek között Göncz Árpád volt államfő és Polt Péter legfőbb ügyész is.

Közös koszorúzás a Fiumei úton
A Mécs Imre által kezdeményezett péntek délutáni négypárti koszorúzás "ad hoc" előzményének is beillett pénteken délelőtt a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben, az 1956-os forradalom mártírjainak tiszteletére rendezett állami megemlékezés. A Fiumei úti sírkertben a 21-es parcella központi síremlékénél lévő kopjafánál elsőként helyezett el koszorút Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, az államfő nevében Makk László dandártábornok, a Köztársasági Elnök Katonai Irodájának vezetője, valamint a kormány képviseletében Iváncsik Imre , a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára. Virágokkal tisztelgett 1956 hőseinek emléke előtt Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, valamint az 1956-os szervezetek, önkormányzatok, állami hivatalok képviselői is.
A négy parlamenti párt képviseletében Herényi Károly, Kosztolányi Dénes , Burány Sándor és Mécs Imre koszorúzott: az MDF, a Fidesz, az MSZP és az SZDSZ politikusai kezet fogtak, és közösen helyezték el virágaikat a kopjafánál.
Ugrás vissza Ugrás vissza...