Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Meghallgatja a miniszterelnököt a honvédelmi bizottság

Létrehozva: 2004. július 2.
Módosítás: 2004. július 2.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Rendkívüli ülésen hallgatja meg a kormányfőt a honvédelmi bizottság. Az ellenzék kezdeményezésére Medgyessy Péternek jövő hét csütörtökön kell beszámolnia washingtoni tárgyalásain felmerült biztonságpolitikai kérdésekről.
Jövő hét csütörtökre hívta össze az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának rendkívüli ülését Keleti György . A testület MSZP-s elnöke közölte: a napirenden a kormányfő meghallgatása szerepel az Egyesült Államokban tett hivatalos látogatásán érintett biztonságpolitikai kérdésekről.
A testület összehívását a Fidesz kezdeményezte, a házszabályban előírt módon - mondta a bizottsági elnök, hozzátéve: az ellenzéki párt július 1-jét jelölte meg az ülés időpontjaként, de mivel ez a köztisztviselők napja, elnöki hatáskörével élve, ettől számítva nyolc napon belül hívta össze az ülést. Az MSZP-s politikus közölte, az elmúlt napokban egyeztetett Medgyessy Péter miniszterelnökkel és a bizottság tagjaival az ülés időpontjáról és javasolt napirendjéről.
Irak és rakétaprogram
A Fidesz június 26-án kezdeményezte, hogy a miniszterelnök személyesen is adjon tájékoztatást "az amerikai elnökkel folytatott washingtoni megbeszélésén tett felajánlásokról az iraki háborúban való magyar részvételről és a szerepvállalásról a rakétavédelmi programban".
A miniszterelnök június 19. és 24. között tartózkodott az Egyesült Államokban, és a washingtoni Fehér Házban találkozott George Bush amerikai elnökkel.
Ugrás vissza Ugrás vissza...